Druskininkus vari apskatīt arī no augšas, braucot gaisa vagoniņā

Visu gadu strādājošais pacēlājs Druskininkos ir vienīgais šāda veida vagoniņš Lietuvā. Tas ir viens no ekoloģiskākajiem transporta veidiem, kas nepiesārņo apkārtni un ir lieliska izklaide gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Četri desmitvietīgi vagoniņi no trošu ceļa pieturas (pie Druskininku ūdens parka) uz otru Nemunas pusi (pie ziemas izklaižu paradīzes "Snow Arena") ikvienu nogādās 7,5 minūšu laikā. Brauciena laikā no 45 metru augstuma var vērot iespaidīgos Druskininku kūrorta mežus, Nemunas upes lokus un lielisko pilsētas panorāmu.

Druskininki ir kūrortpilsēta Lietuvā pie Nemunas upes, netālu no Baltkrievijas un Polijas robežas. Tas ir visu gadu spēkā esošs balneoloģisks, dūņu un klimatisks kūrorts, vecākais (no 1794. g.) un lielākais Lietuvas kūrorts. Druskininku vecpilsēta pasludināta par pilsētbūves pieminekli.

Pilsētā atrodas divas katoļu baznīcas - Druskininku (no 1931. gada) un Ratnīčas (no 1910. g.), pareizticīgo baznīca, pilsētas kapsēta, kā arī daudz atpūtas centru, viesnīcas, ģimnāzija un divas vidusskolas, divi bērnudārzi, Druskininku centrālā slimnīca (Balaines mežā), poliklīnika. Ratnīča ir uz dienvidaustrumiem no pilsētas centra esoša pilsētas daļa. 2007. gada pašā sākumā pilsētā tika atvērts Austrumeiropas lielākais akvaparks. 2011. gadā pilsētā atklāja 460 m garas distances iekštelpu mākslīgo slēpošanas kalnu. Pie pilsētas atrodas arī Grūtas parks, kurā eksponēti PSRS laika pieminekļi.

Lietuvas pilsētā Druskininkos paveikts liels darbs, lai ceļotājam izdotos daudzveidīga atpūta gan ziemā, gan vasarā. Akvaparks un sniega arēna šeit tiek izmantoti kā galvenie tūristu magnēti, bet arī kurortoloģijas tradīcijas, konferenču tūrisms attīstās un ieinteresē daudzus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7908361sec.