Lietuvā krāšņi mirdz grandiozs gaismas festivāls «Lielās ķīnas laternas»

Šī ziema Lietuvā atgriezīs gadsimtiem senu tradīciju - gaismas festivālu "Lielās ķīnas laternas". No 2019. gada 23. novembra līdz 2020. gada 5. janvārim Pakrojas muižā ikvienu gaida milzīgu gaismas skulptūru parks, teātra šovs un svētku izklaides mazajiem.

Lielākajā muižā, kas saglabājusies Lietuvā, mākslinieki no Ķīnas ierīkojuši vairāk nekā 30 tematiskās gaismas instalācijas. Šoreiz daudzās no zīda laternām izgatavotās skulptūras sasniedz pat 8 metru augstumu. Pakrojas muižas teritorijā parādījušies kustīgā Āfrikas dzīvnieku pasaule, polārlāču ledāji, dzērvju sala, persiku koku mežos spēlējas pērtiķi, Ziemassvētku eglīte, kas stāsta par Riekstkodi.

Par gaismas spēku galvenajā laukumā atgādina leģendām apvītais briesmonis Nian, nākamajam cūkas gadam veiksmi nesīs milzīgs cūkas templis un eksotiskās ķīniešu zodiaka zīmes, ka arī no porcelāna izgatavota iespaidīga 3 metrus augsta pūķa un Fēniksa skulptūra.

No Ķīnas ieradušies arī dažādi amatnieki, kuri aicina apskatīt eksotiskus izstrādājumus un to izgatavošanas procesu. Pasākuma apmeklētājus sagaida svētku gadatirgus, austrumu virtuves garšas un muižas izklaides. Šogad gaismas festivālā darbojas arī izglītojošas darbnīcas bērniem. Mazie viesi paši var zīmēt ķīniešu laternas, maršēt ar šķīvjiem, kas maina krāsu, vai tikties ar Ziemassvētku vecīti viņa mirdzošajā būdiņā.

Maģiskais gaismas ceļojums, kas piepildīts ar austrumu eksotiku un 19. gadsimta muižas romantiku, pirmo reizi Lietuvā notika 2018. gadā, un to apmeklēja tūkstošiem cilvēku, kuri novērtēja šo pasākumu kā vienu no visveiksmīgākajiem un viesu skaita ziņā bagātākajiem Lietuvā.

Pakroja ir pilsēta Lietuvā uz austrumiem no Šauļiem pie Krojas upes. Tā attīstījusies ap pirmoreiz 1531. gadā rakstos pieminēto Pakrojas muižu. Pie pilsētas labi saglabājies fon Ropu dzimtas klasicisma Pakrojas muižas pils komplekss, celts 18. gadsimta beigās - 19. gadsimtā. Mūsdienās kompleksā ietilpst 26 ēkas un parks. Pilsētā saglabājusies arī 1801. gadā celta koka sinagoga.

Plašāk par gaismas festivālu "Lielās ķīnas laternas" vari lasīt šeit.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38812399sec.