10 vietas Lietuvā, kurās iespējams justies kā ceļotāju iecienītos pasaules galamērķos

Tikai neliela daļa cilvēku zina, ka Lietuvā var apmeklēt dabas nostūrus, kas atgādina nebeidzamos savannas plašumus, apskatīt tulpju laukus, kas neatpaliek no holandiešu ziedu audzētājiem, un pat apmeklēt pilsētiņu, kurā autobusu vietā kursē laivas.

"Atklājiet pasauli Lietuvā" – šādi nacionālā tūrisma veicināšanas aģentūra "Lithuania Travel" mudina ceļotājus uzsākt neparastā tūrisma sezonu.

"Mēs vēlamies mudināt vietējos ceļotājus uz esošo situāciju raudzīties radoši. Ierobežotiem ceļojumiem pa pasauli nevajadzētu liegt jaunatklāšanas prieku – daļu pasaules mēs varam atrast arī Lietuvā," saka Gerda Butkuviene, "Lithuania Travel" satura projektu vadītāja, un piebilst, ka Lietuva joprojām ir neizpētīta un pārsteigumu pilna. Speciāliste arī Latvijas ceļotājiem piedāvā apskatīt jau redzētās vietas ar jaunu skatījumu un apmeklēt arī vēl neiepazītas vietas:

Lietuvas Venēcija

Tāpat kā Venēcijā, kuru iecienījuši tūristi no visas pasaules, Miņģes ciematā galvenā iela ir Minijas upe. Tilta pāri upei nav, tāpēc, lai apmeklētu tuvākos kaimiņus, ir jāķeras pie airiem. Taisnību sakot, Miņģē ir mazāk burzmas, kas citkārt raksturīga lielpilsētai, šeit ir vairāk harmonijas un mīlestības pret dabu. No šī piekrastes zvejnieku ciemata pa ūdeni var viegli nokļūt Rusnē, Ventes ragā, Nidā un citās Kuršu nerijas pilsētās.

Žemaitijas Versaļa

Plunģes muiža jeb Oginsķu pils ar antīkajām skulptūrām uz jumta un vienu no lielākajiem parkiem Lietuvā savulaik iedvesmojusi pat M. K. Čiurlioni. Muižas parkā ir septiņi dīķi, kurus var apbrīnot ne tikai pastaigu laikā, bet arī no terases, kas atrodas blakus muižai.

Šveice Lietuvā

Nē, šoreiz ne par Jonavas rajona pilsētiņu, bet par ainavu, kas neatpaliek no Alpu varenības. Izglītojoša taka Kauņas lagūnas nogāzē ļauj apbrīnot 5 ha plašo Kadiķu ieleju, kas ir neparasta Lietuvai. Un, ja nepietiek ar vienkāršu pastaigu, takas galā ir ozolu un liepu mežiņš, kas gaida patiesus dabas mīļotājus.

Lietuviešu Stounhendža

Saules sistēmas akmens modelis blakus Lietuvas etnokosmoloģijas muzejam Molētu rajonā atgādina pirmatnējos astronomijas novērošanas punktus. Muzejs piedāvā apskatīt ne mazāk mistiskas saites starp cilvēku un kosmisko pasauli. Tiem, kurus vairāk interesē zemes noslēpumi, nevajadzētu paiet garām muzeja skatu laukumam – no tā var apbrīnot Molētu reģiona mežus un ezerus.

Lietuvas Monako

Republikai Merkinas muižā savulaik bijis savs prezidents, ģerbonis, karogs un valūta – tā varēja kļūt par plaukstošu valsti valstī. Paulavas Republiku 1767. gadā savā muižā nodibināja Povils Ksavers Bžostovskis. Muižas īpašnieks – republikas prezidents – atcēla verdzību un ļāva zemniekiem brīvi pārvaldīt savus īpašumus, nodarboties ar tirdzniecību un amatniecību, piešķīra personisko brīvību, kā arī nodibināja skolu un mēģināja tulkot grāmatas zemniekiem, tādējādi muižas ienākumus palielinot vairāk nekā divas reizes. Vēlāk valsti atzina Lietuvas lielkņazs un Polijas karalis Staņislavs Augusts Poniatovskis. Ja izpaliktu Krievijas okupācijas draudi, iespējams, mums joprojām būtu pilsētvalsts Lietuvā, netālu no Viļņas. Par 18. gs. progresīvās Paulavas Republikas laikiem šodien atgādina muižas drupas.

Lietuvas savanna

Izglītojoša taka Aukštumalas augstienē liek justies kā Āfrikas savannā. Lietuviešu acij neparasts, pieticīgs augājs un neaptveroši plašumi ir gan aizraujoši, gan pārsteidzoši – cik Lietuvas daba ir daudzveidīga!

Mazā Holande

Radvilišķu rajona Burbiškis muižas parkā ir dīķis ar piecpadsmit salām un vienpadsmit tiltiņiem. Pakalnus ieskauj kanāli un muižas celiņus katru pavasari ieskauj aptuveni 200 tūkstoši tulpju jūra. Muižas parku rotā K. Ulianska skulptūras – piemineklis Lietuvas lielkņazam Vītautam un dzejniekam Adamasam Mickevičam; Sv. Jaunavas Marijas skulptūra, lauvu skulptūras uz Lauvu tilta, Faunas un Nimfas skulptūras, kā arī Bažensķu ģimenes krūšutēli un ģerboņi.

Lietuvas Monmartra

Užupes Republikā, kas atrodas galvaspilsētā ārpus Vilneles, valda brīvība, radošums un bohēmiska atmosfēra. Pie Užupes Republikas ieejām ir izveidots mākslas inkubators, bet zem tilta maģiskajā mākslas mekā apmeklētājus vilina Užupes nāriņa – runā, ka reiz to apskatījuši, jūs nekad vairs nevēlēsieties šo vietu pamest.

Lietuvas Pompeji

Ugunsgrēks viduslaikos, šķiet, ir saglabājis pirmās Lietuvas galvaspilsētas vēsturi. Šodien Kernave ir tikai atgādinājums par kādreiz pastāvējušo iespaidīgo pilsētu.

Baltijas Sahāra

Dzīvību gan pussalā starp Kuršu jūru un Baltijas jūru, gan tuksnesī rada vējš, saule un smiltis. Par šo stihiju spēku un bardzību atgādina aizputināti ciemati, kuru vietā tagad atrodas dabas brīnums – Nāves kāpas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69539309sec.