TripAdvisor nosauc TOP 10 labākos Igaunijas muzejus

"Spogulīt, spogulīt saki man tā – kura pasaulē ir visskaistākā! Vai atceraties šo frāzi no Sniegbaltītes?! Bet, vai nekad neesat iedomājušies, ka mēs paši gandrīz ik dienu šo jautājumu dažādās interpretācijās uzdodam savam neatņemamajam sabiedodrotajam – internetam?

Šoreiz ceļotāju iecienītā meklēšanas platforma nr. 1 TripAdvisor atbild, kuri ir labākie muzeji Igaunijā.

TYPA Tipogrāfijas un papīra mākslas centrs

TYPA poligrāfijas un papīra mākslas centrs atrodas vecajā apavu fabrikā Tartu pilsētā, kur viss ir saistīts ar papīra ražošanu un iespiešanu. Viesiem apmeklējuma laikā tiek piedāvāts izveidot savu papīru, apzīmogot to un iemēģināt roku plakātu izgatavošanā - viss ar autentiskām, vecām mašīnām. Te varat aplūkot papīra ražošanas procesu - vēsturiskas tipogrāfijas iekārtas kokā un svinā, kā arī tematiskās izstādes.

Zinātnes centrs AHHAA

Kurš gan nezin Zinātnes centru AHHAA Tartu! Tas ir Baltijā lielākais zinātnes centrs, kurā katra diena ir kā piedzīvojums. Tajā atrodas simtiem dažādu eksponātu, liels planetārijs un 4D kinozāle. AHHAA apvieno spēli ar zināšanām. "Te var lēkāt, spēlēt, eksperimentēt un vienlaikus iemācies ko jaunu!" – tā saka TripAdvisor apmeklētāji savās atsauksmēs!

Hidroplānu osta (Igaunijas Jūras muzejs)

Hidroplānu osta (Igaunijas Jūras muzejs), iespējams, ir viens no skaistākajiem Eiropas jūras muzejiem. Muzejs atrodas unikālā ēkā Tallinā, kas tiek uzskatīta par pasaulē pirmo betona rūpnīcu. Muzeja 6500 kvadrātmetrus lielā ekspozīcija mūsdienīgā un saistošā veidā stāsta par Igaunijas jūrniecības vēsturi. Muzejs ir lieliska izklaide visai ģimenei. Iekāpt īstā zemūdenē un paraustīt visus kloķīšus muzeja galvenajā atrakcijā - leģendārajā zemūdenē Lembit, kas ir viena no vecākajām zemūdenēm pasaulē un vienīgais oriģinālais šīs sērijas kuģis. Iespēja ieraudzīt zemūdens dzīles milzīgā akvārijā, uzspēlēt interaktīvas spēles, apmeklēt kafejnīcu un protams pati osta, un daudzas citas aizraujošas lietas, ko var apskatīt un aptaustīt gan telpās, gan ārpus tām. TripAdvisor apmeklētāji viennozīmīgi rekomendē apmeklēt šo vietu kopā ar bērniem!

Tallinas bruņinieku ordeņa muzejs

Tallinas Bruņinieku ordeņa muzejā atrodas unikāla 700 priekšmetu liela kolekcija: bruņinieku ordeņi, medaļas, balvas un citas regālijas. Lielākā daļa no oriģinālajiem eksponātiem ir karalisko, firstu vai garīdznieku bruņinieku ordeņu ordeņi, taču vienlaikus šeit var apskatīt arī valsts oficiālos apbalvojumus un ordeņus. Šis ir krāšņš muzejs, kas savā veidā mums stāsta par Igaunijas vēsturi – tā savās atsauksmēs saka TripAdvisor apmeklētāji.

Rotaļlietu muzejs

Rotaļlietu muzejs Tartu vecpilsētā pieaugušos aizved atpakaļ uz bērnības dienām, bet bērniem piedāvā aizraujošu rotaļlietu izstādi ar vairāk nekā 5000 eksponātiem. Pastāvīgajā izstādē ir rotaļlietas, ar kurām savulaik rotaļājušies apkārtnes bērni. Te ir izstādītas lelles - mākslas darbi, dažādu tautu suvenīru lelles un somugru tradicionālās rotaļlietas. Apmeklētāji tiek laipni gaidīti rotaļu un rokdarbu namiņā. Lauku sētā tiek demonstrētas lelles no igauņu leļļu filmām un organizētas tematiskās izstādes. "Tas ir kā atgriezties bērnībā" - saka muzeja apmeklētāji.

Igaunijas Nacionālais muzejs

Igaunijas Nacionālais muzejs ir lielākais un modernākais muzejs Baltijā ar vairāk nekā 34 000 kvadrātmetrus lielām izstāžu zālēm un krājumu glabātuvēm. Muzejā ir divas pastāvīgās ekspozīcijas. Izstāde "Tikšanās" ir kā ceļojums laikā, kurā tiek piedāvāta iespēja tikties ar dažādos laikos šajā zemē dzīvojušiem cilvēkiem, kā arī ielūkoties viņu ikdienas nodarbēs. Pastāvīgā izstāde ietver arī 11 tematiskās izstādes, tostarp izstādes "Valodu katls" un "Cilvēks un vide". Otra pastāvīgā izstāde "Urāla atskaņas" iepazīstina ar somugru tautas tradicionālo ikdienas kultūru. "Šis nav vienkārši stīvs muzejs, te katra lieta atdzīvojas un cilvēks tiek ievilkts vēstures un virtuālās realitātes varā" vai arī "Apmeklētājiem tiek piedāvāta gan materiālā, gan virtuālā pasaule, kas aicina atklāt, izzināt un pašam visā piedalīties" – tā teikuši TripAdvisor apmeklētāji.

Kuresāres pils

Kuresāres pils atrodas Kuresārē Sāremā salā. Pilī ir Öseles vēstures muzejs, kas ar pastāvīgo un pagaidu ekspozīciju palīdzību apmeklētājiem piedāvā iepazīt stāstus par Sāremā un Sāremā iedzīvotājiem gan tālas pagātnes, gan arī nesenas vēstures skatījumā. Esot Sāremā salā, noteikti jāapmeklē cietoksnis - tas ir kā nokļūt viduslaikos un vienlaikus iepazīt salas vēsturi līdz pat nesenai pagātnei.

Igaunijas Brīvdabas muzejs

Igaunijas Brīvdabas muzejā izvietotas 74 ēkas, kas celtas aizvadītajos gadsimtos. Muzeja kopējā platība aizņem 79 hektārus, kurā apmeklētāji var iepazīties ar seno igauņu dzīves stilu no 1800. līdz 2000. gadam, tradicionālajiem arodiem un vietējo arhitektūru. Šeit izvietotās sētas parāda, kā izskatījās 19. gadsimta ciemats ar baznīcu, krodziņu, skolu, dzirnavām un citām ēkām. Šeit var izjust patieso senatnes auru un iepazīt igauņu dzīvesstilu.

Kumu mākslas muzejs

Iespaidīgā Igaunijas Mākslas muzeja galvenā ēka, kuras arhitekts ir soms Pekka Vapaavuori, tika atklāta 2006. gadā. Tā ir kā magnēts visiem Igaunijas kultūras interesentiem. Šeit atradīsit muzeja kolekcijas un restaurācijas centrus, kā arī daudzfunkcionālo mākslas muzeju Kumu, kur vienlīdz svarīgas ir pastāvīgās ekspozīcijas, modernās mākslas galerija un izglītojošas aktivitātes. Kumu 2008. gadā tika atzīts par Eiropas Gada muzeju un tas ir arī viens no lielākajiem mākslas muzejiem Ziemeļeiropā.

Telliskivi radošais kvartāls

Telliskivi radošā pilsētiņa - interesanta apmeklēšanas vieta Tallinā. Tas atrodas vien dažu soļu attālumā no Tallinas pilsetas centra un ļauj noļūt pilnīgi citā pasaulē. Daudz foršas ielu mākslas un Grafiti uz sienām, vairāki interesanti restorāni un krogi, kas izvietojušies kvartāla apkārtnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42700601sec.