Šajā vasarā pie Keilas ūdenskrituma Igaunijā tiks atklāta greznā Schloss Fall muiža

Blakus Keilas ūdenskritumam atrodas greznā Schloss Fall muiža (Schlossfall.com). Sākotnēji šī vieta saukta par Fall, kas ņemta no vācu vārda wasserfall, latviski ūdenskritums. Šobrīd tā nonākusi kāda somu - krievu izcelsmes uzņēmēja Andreja Dvorjaninova rokās, ar kura palīdzību Schloss Fall tiek atjaunota. Muižas galvenā ēka pirmajiem apmeklētājiem tiks atvērta jau šajā vasarā.

Kā viesojoties muižā uzzināja Travelnews.lv redakcija, tās otrajā stāvā atradīsies pieci eksluzīvi numuriņi, kas izmaksās aptuveni 350 eiro par vienu nakti. Pārējās telpas paredzētas franču - krievu virtuves restorānam un muzejam. Interesanti, ka katrs numuriņš būs atšķirīgs un iekārtots tuvu agrākajam izskatam. Numuriņi viesiem atradīsies arī blakus ēkās. Muižas pagrabstāvā īpaša telpa veltīta pasaules himnām, kur ar īpaša interaktīva galda palīdzību var noklausīties himnas no visas pasaules. Kādēļ tieši himnas? Izrādās, ka Keila - Joa (ciemata nosaukums) muiža ir bijusi pirmā vieta, kur atskaņota Krievijas impērijas himna.


Lai gan muižas vēsture ir ciešā saistībā ar Krieviju, jo bijusi Krievijas impērijas rokās un saukta par vienu no slavenākajām muižām visā impērijā, tajā nav jūtama vien Krievijas elpa. Muiža joprojām ir rekonstrukcijas stadijā, tomēr tajā jau jūtama gan Krievijas bagātība, gan Eiropas mūsdienīguma piesitiens. Tās interjers ir gaišās krāsās, logi plaši, līdz ar to nav jūtama ne kripatiņa smaguma sajūtas, ko bieži vien rada senas ēkas.

Vērts atzīmēt, ka muižas parks sniedzas līdz pat jūrai un ir viens no skaistākajiem visā Ziemeļeiropā. Turpat blakus arī mutuļojošais un iespaidīgais Keilas ūdenskritums.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.schlossfall.com


Pils 180 gadu svinības 2013. gada vasarā


Pils agrāk, labajā pusē Keilas ūdenskritums


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36657596sec.