Radīta iespēja mājas apstākļos gatavot uzturvielām bagātīgas maltītes ar tvaiku un zemā temperatūrā

Lai ļautu mājas apstākļos pagatavot restorāna kvalitātes maltīti, zīmols "Electrolux" ar vairāk nekā 100 gadu pieredzi profesionālajās virtuvēs šefpavāru iecienīto virtuves tehniku ir pielāgojis mājas virtuvei. Tādā veidā ir radīta daudzfunkcionāla cepeškrāsns ar tvaika funkcijām un vakuuma atvilktne kā divu virtuves ierīču komplekts, kurš ļauj gatavot uzturvielām bagātīgas maltītes zemās temperatūrās ar tvaiku sous-vide metodē.

"Katram pavāram ir kāds savs slepenais, profesionālais noslēpums. Šogad mūsu slepenā sastāvdaļa mājas virtuvē pārsteidzošu maltīšu pagatavošanai ir gandrīz neredzama, bet veselīga lieta - tvaiks. Gatavošana izmantojot tvaiku un sous-vide metodi ir ne tikai uzturvielām draudzīgs veids, kā pagatavot dārzeņus, nezaudējot tajos esošos vitamīnus un minerālvielas, bet arī praktisks veids, kā nodrošināt gaļas un zivs sulīgumu, īpaši lēni gatavojot, jo tas nodrošina gaļas un zivs garšas maigumu bez pārcepšanas riska. Gan smalki deserti, gan maizītes, gatavojot tās ar tvaika palīdzību, top viegli, pufīgi un gaisīgi," norāda "Electrolux" produktu eksperts Jānis Cimdiņš, piebilstot, ka pirmo reizi zīmols "Electrolux" radīja profesionālo tvaika cepeškrāsni 1974. gadā, kas kopš tā laika ir kļuvusi iecienīta šefpavāru virtuvēs pusē no Eiropas "Michelin" zvaigznēm novērtētajos restorānos.

Sous-vide ir gatavošanas metode zemās temperatūrās, tvaicējot jeb termiski apstrādājot ūdens tvaikos, ko ikdienā praktizē labākie pasaules restorāni un to šefpavāri. Daudzfunkcionālā tvaika cepeškrāsns sniedz iespēju intuitīvi pārslēgties no ierastās cepeškrāsns karsēšanu uz tvaika režīmu, savukārt sous-vide metodes pamatā ir divdaļīgs process. Pirmajā posmā ēdienu iepako vakuumā un pēc tam to gatavo tvaikā zemā temperatūrā, lai pabeigtu gatavošanas procesu. Šī tehnoloģija nodrošina augstas kvalitātes garšu ēdienam un uzlabo ēdiena tekstūru, nemazinot ēdiena sastāvdaļu uzturvērtību. Šāda gatavošana ir arī laika ziņā efektīva, jo ļauj pagatavot vairākas ēdiena porcijas vienlaikus labu laiku pirms ēdiena pasniegšanas.

"Tā kā esam nozares līderis ne tikai profesionālajās, bet arī mājas ierīcēs, varam izmantot iespēju attīstīties, izmantojot inovācijas. Tvaika tehnoloģija kopumā un sous-vide metode īpaši ir izcili piemēri tam, kā izmantot mūsu profesionālo mantojumu, lai radītu jaunas funkcijas un produktus. Tas nodrošina aizvien pieaugošu interesi par gatavošanu šo ierīču lietotāju vidū, veicinot ēdienkartes dažādošanu ar veselīgām maltītēm, kas mūsdienu sabiedrībā kļūst aizvien aktuālāk," skaidro Inga Ērgle, "Electrolux" zīmolvedības un tirgvedības vadītāja Baltijas valstīs.

Viena no pirmajām garšu meistarēm Latvijā, kas ir iepazinusi "Electrolux" jaunās ierīces, ir "Četras Sezonas" redaktore Signe Meirāne, piedāvājot savu recepti "Zaļais sautējums ar lēni gatavotu olu". Sastāvdaļas pagatavošanai: 4 olas; sautējumam 150 g jaunā kāposta, sagriezts šķēlēs; 400 g saldētu zaļo zirnīšu; 80 ml vistas vai dārzeņu buljona; 20 g sviesta; 1 tējkarote kaltētu ķiploku granulu; svaigi malti melnie pipari pēc garšas; jūras sāls pēc garšas; 4 zariņi timiāna; 1/4 tējkarote ķimeņu.

"Tas ir pavasarīgi un vasarīgi svaigs ēdiens, kura sastāvdaļas pagatavojamas vienlaicīgi, bet, pateicoties sous-vide, tas iegūst izteiktākas garšas un struktūru. Burvīgi! Lai pagatavotu šo maltīti, sakarsē krāsni sous-vide režīmā 64 grādus karstu. Vienā vakuuma maisiņā lieciet 4 olas un aizvakuumējiet ciet uz 99,9%. Otrā maisā, kas ir lielāks, lieciet visas sautējuma sastāvdaļas un aizvakuumējiet ciet uz 63,3%. Lieciet visu krāsnī un gatavojiet 1 stundu. Izņemiet ārā. Traukos lieciet sautējumu un uz katras porcijas izkārtojiet pa vienai olai. Pāršķeliet olu – tā būs mīksta, bet skaisti turēsies kopā,” stāsta garšu meistare Signe Meirāne.

Lai iedvesmotu mājas pavārus jauniem garšas piedzīvojumiem, "Electrolux" ir izveidojis mobilo lietotni "Electrolux CombiSteam", kas pieejama lejupielādei un lietošanai Google Play veikalā un iTunes veikalā.

Lai pēc iespējas veselīgi varētu gatavot ne tikai restorānos, bet arī mājās, zīmols "Electrolux" radījis divas ierīces, tas ir, vakuuma atvilktni un daudzfunkcionālo tvaika cepeškrāsni, kuras viena otru papildina, ļaujot izmantot sous-vide metodi. Daudzfunkcionālā tvaika cepeškrāsns "Electrolux CombiSteam" un "Electrolux Sous Vide" vakuuma atvilktne būs pieejama tirdzniecībā Latvijā šī gada maijā.

Par "Electrolux"
"Electrolux" ir pasaules līderis mājsaimniecības ierīcēs, radot tās sadarbībā ar nozares profesionāļiem un balstoties lietotāja vajadzībās. "Electrolux" fokusējas uz inovatīvu produktu ražošanu, īpašu vērību pievēršot pārdomātam dizainam, lai ierīces novērtētu gan lietotāji savās mājsaimniecībās, gan profesionāļi - darbavietās. "Electrolux" produktu klāstā ietilpst ledusskapji, trauku mazgājamās mašīnas, veļas mazgājamās mašīnas, putekļusūcēji, plītis, gaisa kondicionieri un mazās mājas ierīces. Katru gadu vairāk nekā 50 miljonu ierīču ar zīmolu "Electrolux", "AEG", "Zanussi", "Frigidaire", "Electrolux Grand Cuisine" vārdiem iegādājas lietotāji vairāk nekā 150 valstīs. 2012. gadā "Electrolux" ieņēmumi bija 12,30 miljardi eiro un uzņēmumā strādāja 61 000 darbinieku. Plašāk: www.electrolux.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74508405sec.