Jauns izaicinājums Latvijas konditoriem – «Kūkas kā kleitas, kleitas kā kūkas»

4. septembrī starptautiskajā izstādē "Riga Food 2014" Ķīpsalā pulcēsies Latvijas labākie konditori, lai prezentētu kūkas kā kleitas, kleitas kā kūkas un sacenstos par vissaldāko titulu "Latvijas 2014. gada konditors".

Šogad konkursa dalībnieki gatavos kūku, kas vizuāli sasaucas ar manekena tērpu. Konkursa tēma "Kūkas kā kleitas, kleitas kā kūkas"! Konditori, tāpat kā modes dizaineri, ietērps tortes, kuras pēc tam divas dienas – 4. un 5. septembrī – Ķīpsalā varēs apskatīt ikviens gardēdis, mākslas cienītājs un izstādes apmeklētājs.

"Latvijā ir tik daudz fantastisku konditoru, kas prot pagatavot ne tikai apbrīnojami skaistas, bet arī neticami garšīgas kūkas.  Garšas ziņā neatpaliekam ne no Francijas, ne Vācijas! Mums ir augtas prasības pret garšu, kas citās valstīs paliek otrajā plānā. Tāpēc Latvijas konditoriem ir jābeidz slēpties un jāizlien saulītē – jāparāda arī citiem, ko mākat!" uzsver konkursa "Latvijas 2014. gada konditors" organizatore, konditorejas "Kūkotava" ražošanas vadītāja Maija Kaire.

Konkursa "Latvijas 2014. gada konditors" mērķis ir popularizēt un attīstīt konditorejas meistarību Latvijā, pierādīt savas prasmes, balstoties uz mūsdienīgu klientu pieprasījumu un to vajadzībām. Dalība konkursā sniedz vienreizēju iespēju praktiski mācīties, dalīties ar idejām, satikt līdzīgi domājošus profesionāļus un dibināt jaunus kontaktus.

Vēl var pieteikt dalību!

Par konkursa "Latvijas 2014. gada konditors" dalībnieku var kļūt jebkurš profesionāls konditors vai konditoru komanda, kas līdz šī gada 2. jūlijam pieteiks dalību konkursam – iesniegs aizpildītu pieteikuma anketu. Anketu un nolikumu skatiet: www.pavaruklubs.lv

Konkursa dalībnieku veikumu 4. septembrī Ķīpsalā vērtēs starptautiska žūrija, kas īpašu uzmanību pievērsīs konditoru meistarībai, noformējumam, darba atbilstībai tēmai, izstrādājuma smaržai, garšai un produktu saderībai, kā arī izstrādājuma prezentācijai.

Konkursa 1. vietas ieguvējs saņems ne tikai titulu "Latvijas 2014. gada konditors", bet arī galveno balvu – EUR 500. Visi konkursa dalībnieki dāvanā saņems vērtīgu konditorejas inventāru, kā arī balvas no konkursa atbalstītājiem. Konkursu rezultātu apkopošana un apbalvošanas ceremonija notiks 5. septembrī plkst. 20.00 kultūras pilī "Ziemeļblāzma" (Ziemeļblāzmas iela 36, Rīga).

Pērn konkursā "Latvijas gada konditors 2013" uzvarēja un balvu – braucienu uz specialitātes kvalifikācijas celšanas apmācībām kādā no Eiropas valstīm – ieguva Marika Bērziņa, kura konkursā pārstāvēja SIA "Ogres prestižs".

Konkursu rīko biedrība "Pavāru klubs" sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2014" notiks no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi "Riga Food 2014" jau trešo gadu papildina Gastronomijas festivāls, kā arī plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Vairāk par izstādi: www.rigafood.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52200198sec.