Ceļojums pa Igaunijas kulinārajām takām

Neraugoties uz Igaunijas nelielo teritoriju, mūsu kaimiņi var lepoties ar vairāk nekā 200 dažādiem nacionālajiem ēdieniem, kas raksturīgi atšķirīgiem valsts reģioniem. Nu Igaunijā izveidots īpašs ceļojuma maršruts, kas ļaus iepazīt valsti, izbaudot arī tās kulinārijas tradīcijas.

Igaunija tiek iedalīta sešos unikālos ēdiena reģionos – Ziemeļigaunija, Austrumigaunija, Dienvidigaunija ar reģionu, kas pazīstams kā Mulgimā, Rietumigaunija un salu reģions (Hījumā, Sāremā un Muhu) un divi mazāki ēdienu reģioni – Kihnu sala un vecticībnieku ciemati Peipusa ezera apkaimē. Līdz ar to, viesojoties šajos Igaunijas reģionos, iespējams iepazīt ne vien vietējo kultūru, bet nobaudīt lokālajās kulinārijas tradīcijās gatavotu maltīti. Katrā no reģioniem ir saglabājušās tam tradicionāli raksturīgā ēdiena kultūra un lokālie ēdieni. Sāremā vai Kihnu salā, Setu apdzīvotajos reģionos dienvidaustrumu Igaunijā vai Peipusa ezera apkaimē iespējams nobaudīt tikai šiem reģioniem raksturīgus, autentiski pagatavotus ēdienus tradicionālajā vidē.

Nacionālo ēdienu saraksts ir veidots no dažādiem ēdieniem, sākot no uzkodām beidzot ar saldajiem ēdieniem un konditorijas izstrādājumiem. Lielākā daļa Igaunijas nacionālo ēdienu tiek gatavoti tieši no vietējās izcelsmes produktiem, līdz ar to piejūras reģionos sastopama lielākā zivju ēdienu dažādība, kamēr ēdieni, kuru pamatā lietoti graudaugu produkti un dārzeņi vairāk sastopami iekšzemē.

Vairāk šeit: toidutee.ee


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14001083sec.