Sākusies pieteikšanās gada lielākajam velonotikumam – Vienības braucienam [1]

Atklāta reģistrācija Latvijas lielākajam un tradīcijām bagātākajam notikumam riteņbraukšanā – 24. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienam – kas 7. septembrī norisināsies Siguldā. Aktīvās atpūtas un riteņbraukšanas cienītāji aicināti reģistrēties Vienības braucienam portālā velo.lv.

Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kas pirmo reizi notika tālajā 1936. gadā, ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem sporta notikumiem Latvijā. Vienības brauciens brīvvalsts laikā pulcēja vairāk nekā 6000 riteņbraucējus. 1995. gadā, pateicoties arī toreizējā valsts prezidenta Gunta Ulmaņa tiešam atbalstam, velobrauciens tika atjaunots. Ideja gan laika gaitā palikusi nemainīga – tautas kopības sajūtas un veselības stiprināšana, kā arī tīras vides uzturēšana. Pagājušā gadā trīs dažādās distancēs kopumā startēja 5200 velomīļi.

Līdz 24. Vienības velobraucienam vēl atlicis nedaudz vairāk par diviem mēnešiem, tomēr jau šobrīd portālā velo.lv uzsākta dalībnieku iepriekšējā reģistrācija, kas turpināsies līdz pat 2. septembrim. Pieteikšanās pirmajā kārtā, līdz 13. jūlijam, dalības maksa, atbilstoši vecuma grupai, ir no 10 – 15 Eur. Tāpat reģistrēties no 6. jūlija līdz 2. septembrim var veikalos Veloserviss un MySport, kā arī Siguldā, Kuldīgā, Valmierā, Cēsīs, un Smiltenē. Nolikums, kā arī cita informācija atrodama portālā velo.lv.

Arī šogad Vienības brauciens norisināsies trīs dažādās distancēs – Latvijas dzelsceļs aicina startēt 95 kilometru garajā LDz Sporta šosejas braucienā. Piedzīvojumu un adrenalīna meklētājiem lielisks būs 48 kilometru garā SEB Kalnu divriteņu distance, bet Tautas braucienā (36 km) piedalīties var ikviens aktīvās atpūtas cienītājs no 12 gadu vecuma.

Dalībnieki distancēs tiks vērtēti dažādās vecuma grupās - zēni, meitenes, jaunieši, juniori, sievietes, vīrieši un seniori.

Vienības velobraucienā pagājušajā gadā piedalījās virkne pasaules esošo un bijušo riteņbraukšanas zvaigžņu, viņu vidū viens no pasaules labākajiem sprinteriem Marks Kavendišs. Arī šogad velobraucienā piedalīsies vairāki ļoti zināmi riteņbraucēji, kā arī virkne sabiedrībā pazīstamu personību.

Ar īpašām pārsteiguma balvām tiks sumināti - vienotākais uzņēmuma kolektīvs, viskuplāk pārstāvētā pašvaldība un kuplākā ģimene.

Braucienu organizē Igo Japiņa Sporta aģentūra. Aicina Latvijas Dzelzceļš. Atbalsta SEB banka, Itera Latvija, Latvenergo un Latvijas Olimpiskā komiteja.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Andzha 06/26/2014 19:53 āāāā, es ceru ka būšu tanī brīdī Latvijā.. !


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47441006sec.