Rīgas rogainingā nebijis dalībnieku skaits iepazīs Pārdaugavu

Latvijā lielākajās rogaininga sacensībās – Rīgas rogainingā – pieteikušies jau vairāk kā 850 dalībnieki no Rīgas un citiem Latvijas novadiem, kas ir jauns rogaininga sacensību rekords Latvijā. Orientēšanās sacensībās piedalīsies arī ārvalstu viesi no Lietuvas, Igaunijas un Norvēģijas. Starts tiks dots sestdien, 21.martā, pie tirdzniecības centra “Damme”.

''Rogainings pamatā apvieno orientieristus, skrējējus, piedzīvojumu sporta aktīvistus, nūjotājus un soļotājus, bet kopumā šis sporta veids ir ļoti demokrātisks, kur var piedalīties jebkāda vecuma un sagatavotības dalībnieki, kas vēlas iegūt interesantu un aizraujošu piedzīvojumu pilsētā un pie dabas,'' lielo iedzīvotāju aktivitāti pamato pasākuma organizatori. Pēc sacensību kartes un distances autora vārdiem, rogaininga distance būs ļoti daudzveidīga, iekļaujot Imantas, Iļģuciema, un Ķīpsalas apdzīvotās teritorijas, kā arī intriģējošās Spilves pļavas un skriešanai pateicīgos mežus Buļļupes krastos.

Sacensībās var piedalīties trīs dažādās distancēs – 2, 4 vai 6 stundu garumā. Reģistrēties sacensībām iespējams līdz pat 19.martam elektroniski sacensību mājas lapā. Lai gan klasiskā rogaininga garums ir 24 stundas, tomēr sacensības notiek arī ar īsākiem kontrollaikiem – Rīgas rogainingā izturīgākajiem dalībniekiem būs pieejams 6 stundu kontrollaiks un 4 stundu kontrollaiks, bet ģimenēm ar bērniem – 2 stundu kontrollaiks. Rīgas rogaininga īpašā un neparastā iezīme būs urbānās teritorijas apvienošana ar dabu. Pārvietošanās distancē notiks ar kājām – ejot vai skrienot.

Rīgas rogainings ir orientēšanās sporta komandu sacensības, kur komandas no 2-5 cilvēkiem noteiktā laika periodā brīvi izvēlētā secībā apmeklē pilsētā un mežā izvietotus kontrolpunktus, kuriem piešķirtas noteiktas vērtības, cenšoties savākt pēc iespējas vairāk punktu. Vienlaikus Rīgas rogainings būs pirmais Latvijas Rogaininga kausa izcīņas posms.

Sacensības piedāvā Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Organizē – xRace sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju un “O!Latvija”. Atbalsta – Isostar, TC Motors, Garmin, Rimi, Sony Action Cam, Asics, MySport, Vichy, t/c Damme, 1188, ISIC, VSK Noskrien.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46028399sec.