Aptaujā atklāts, kas bērniem kaitina, kad vecāki vada auto

Septembrī atsākas skolas gaitas, un vecākiem kopā ar bērniem nākas vairāk laika pavadīt kopā automašīnā ceļā uz skolu un atpakaļ. Bieži vien bērni tiek vainoti, ka viņi traucē pieaugušajiem vadīt automašīnu. Taču Ford jaunākajā pētījumā ir aplūkota medaļas otra puse, aptaujājot bērnus, – izrādās, ka arī vecāki brauciena laikā var būt gana kaitinoši.

Ford pētījumā atklāts, ka bērniem kaitinošākais vecāku ieradums ģimenes pārbraucienu laikā šķiet dziedāšana. Tāpat bērni sūdzas, ka viņu mammas un tēti bļauj uz citiem transportlīdzekļu vadītājiem un urbina degunus.

Ford aptauja tika veikta, lai labāk saprastu, kas bērniem patīk un nepatīk, braucot automobilī, un tajā atklātas interesantas atšķirības dažādās valstīs.

39% aptaujāto bērnu Apvienotajā Karalistē par kaitinošāko vecāku ieradumu ir atzinuši dziedāšanu. Francija ir vienīgā valsts, kurā dziedāšana nav uzskatīta par kaitinošāko ieradumu, taču tur divreiz vairāk bērnu sūdzas par vecākiem, kuri bļauj uz citiem transportlīdzekļu vadītājiem.

Kopumā 61% bērnu Eiropā atklāja, ka viņu vecāki automašīnā dusmojas vai lieto "sliktus vārdus", un visvairāk šādu vecāku ir Francijā (74%). Itālija ir vienīgā valsts, kurā pacietību zaudē mazāk nekā puse vecāku (39%). Deguna urbināšanu kā sliktāko vecāku ieradumu visbiežāk minējuši bērni Apvienotajā Karalistē, Itālijā un Vācijā.

"Ford automobiļos ir daudz atjautīgu tehnoloģiju un funkciju, bet diemžēl nekā tāda, kas varētu palīdzēt vecākiem ar šķībām balsīm," komentē Ford of Europe Mārketinga, pārdošanas un klientu apkalpošanas nodaļas viceprezidents Rolants de Vārds. "Toties mūsu C-MAX un Grand C-MAX automobiļi piedāvā tehnoloģijas, kas palīdz auto novietot, un navigāciju ar balss vadību, kas var atrast vietu, kur, piemēram, paēst, pasakot vienkāršu balss komandu "Esmu izsalcis"."

Kad bērniem ir garlaicīgi, visbiežāk uzdotais jautājums (63%) ir: "Vai mēs jau esam klāt?" Bērni Apvienotajā Karalistē un Itālijā visbiežāk lūdz mammai un tētim uzlikt automašīnā mūziku.

Kad runa ir par bērnu nomierināšanu, 26% aptaujāto apgalvo, ka mammas un tēti dod viņiem viedtālruņus, ar kuriem spēlēties, savukārt 20% var skatīties televīzijas raidījumus un filmas. Vecāki Apvienotajā Karalistē visbiežāk piedāvā kādu uzkodu (29%). Šķiet, ka paklausīgākie bērni ir Vācijā - 38% bērnu apgalvo, ka viņu vecākiem nekas nav jādara, lai viņus nomierinātu.

Ford piecvietīgajā C-MAX un septiņvietīgajā Grand C-MAX ir padomāts, lai ģimenei ar bērniem braukšana būtu iespējami mierīga – parocīgi mantu glabāšanas risinājumi un viedierīču uzlādes punkti, lai vecākiem bērnu izklaidēšanai nepieciešamo lietu klāsts būtu ērti pieejams un izvietojams. Piemēram, abos ir 20 pārdomāti mantu glabāšanas risinājumi ar īpašām novietnēm saulesbrillēm, viedtālruņiem un glāzēm. Turklāt USB uzlādes punkti nodrošina, ka viedtālruņiem un planšetdatoriem braukšanas laikā nekad neizlādēsies akumulators, bet Ford bagāžas nodalījuma durvis ar brīvroku sistēmu ļauj ērti piekļūt bagāžas nodalījumam ar vieglu spēriena kustību zem bampera.

Pēc Ford Motor Company pasūtījuma pētījumu 2015.gada jūlijā veicis uzņēmums Opinion Matters. Tika aptaujāti 2002 bērni vecumā no 7 līdz 12 gadiem Francijā, Vācijā, Itālijā, Spānijā un Apvienotajā Karalistē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


SIXT Latvija
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51956415sec.