Svētdien notiks konkursa «Gada jaunais autovadītājs – 2014» fināls

Svētdien, 2014. gada 5. oktobrī, no pulksten 12:00 Biķernieku kompleksās sporta bāzes kartinga trasē notiks ikgadējā konkursa „Gada jaunais autovadītājs – 2014” fināls. Tajā tiks noskaidrots jau piektais Gada jaunais autovadītājs – 16 līdz 18 gadus vecs jaunietis / jauniete, kuram ir braukšanas mācību atļauja, mopēda vadītāja apliecība vai A1 kategorijas apliecība, bet vēl nav iegūta autovadītāja apliecība.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un TV raidījuma „Zebra” organizētā konkursa „Gada jaunais autovadītājs – 2014” finālā par uzvaru cīnīsies 32 pusfinālisti no visas Latvijas. Pusfināla sacensībās, kas notika Valmierā, Jēkabpilī, Ventspilī un Rīgā, uzvaras laurus plūca Agnese Kārkliņa no Straupes, Justīne Sevčenoka no Ķekavas, rīdzinieks Viesturs Zemītis un Reinis Gudonis no Bauskas. Pusfināla līderu rezultāti kopumā bija visai līdzīgi – atsevišķos gadījumos visu izšķīra vien sekundes simtdaļas.

Līdzīgi kā pusfinālos, arī fināla sacensībās būs gan praktiski, gan teorētiski uzdevumi, kas ļaus noskaidrot jauniešu prasmi vadīt Amserv Motors sarūpēto Toyota Auris markas  automašīnu un spēju rīkoties dažādās situācijās uz ceļa. Sadarbībā ar sporta kompleksu „333”, ātru un precīzu braukšanas prasmi dalībnieki varēs pierādīt arī pie kartinga stūres. Pārliecinošākajiem fināla dalībniekiem būs unikāla iespēja izbaudīt sānslīdi kopā ar pieredzējušo drifta un rallija pilotu Ervīnu Ērgli sportiskajā Toyota GT86.

Visi uzdevumi veidoti tā, lai veicinātu jauniešos izpratni par braukšanas ātrumu, drošību un operatīvu rīcību avārijas situācijās. Dalībai konkursā ir tikai trīs nosacījumi:

-    vecums 16-18 gadi;

-    jābūt braukšanas mācību atļaujai jeb tā sauktajām „baltajām tiesībām” (der arī mopēda vai A1 kategorijas vadītāja apliecība);

-    jāzina ceļu satiksmes noteikumi un jābūt pamatiemaņām auto vadīšanā.

Lielajā finālā Biķernieku trasē Rīgā, jaunieši cīnīsies ne tikai par titulu „Gada jaunais autovadītājs – 2014”, bet arī par velosipēdiem no veikala „X-Sports”, piemiņas veltēm no „GEKA”, „FN Serviss” un citām vērtīgām balvām. Kopējais balvu fonds šogad pārsniedz 1000 EUR.

Dalība konkursā ir bez maksas – projekts tiek finansēts no OCTA prēmijām. Kopš 2010. gada konkursā „Gada jaunais autovadītājs” piedalījušies vairāk nekā 6000 jauniešu no visas Latvijas. Konkursa pusfināli līdz šim notikuši 12 dažādās Latvijas pilsētās. Konkurss „Gada jaunais autovadītājs” ir viens no CSDD veidotajiem un īstenotajiem ceļu satiksmes drošības projektiem bērniem un jauniešiem.

Vairāk par konkursu „Gada jaunais autovadītājs”: www.gadaautovaditajs.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42243195sec.