Ķeguma apkārtnē notiks 4x4 nakts orientēšanās – «Nakts Labirints 2015»

2015. gada 21. februārī Ķeguma apkārtnes mežos risināsies unikāls nakts orientēšanās brauciens ar 4x4 apvidus automašīnām - ''Nakts Labirints 2015''.

Šogad ''Nakts Labirints'' risināsies jau otro reizi. Pirmais pasākums notika pērn agrā pavasarī. Pasākumu rīko pieredzes bagātākā 4x4 bezceļu braukšanas organizācija Latvijā – biedrība ''4x4 Centrs'' tās līdera Edvīna Bauera vadībā.

Pasākuma laikā ekipāžas varēs pilnveidot prasmes droši vadīt un orientēties ar apvidus auto bezceļa apstākļos tumsā, kā arī attīstīt komandas darbu – stūrmaņa un pilota sadarbību. Panākumi ''Nakts Labirintā'' lielākoties būs atkarīgi no komandas darba un mazāk no auto tehniskajām spējām.

Braucējiem būs jāveic gan veiklības brauciens, gan brauciens pēc leģendas un, protams, orientēšanās ar dažādas sarežģītības kontrolpunktu meklēšanu. Labākās komandas tiks apbalvotas. Šīs ziemas relatīvi siltie laikapstākļi sola mīkstu bez, kas allaž priecē kaislīgākos 4x4 braucējus.

''Ar ko orientēšanās tumsā atšķiras no orientēšanās gaišajā laikā? It kā triviāls jautājums - protams, ar to, ka ir tumšs un nevar redzēt apkārtni. Tomēr šis vienkāršais skaidrojums ietver būtiskas detaļas. Pirmkārt, redzamība patiešām ir ierobežota - mēs varam ieraudzīt tikai to, ko izgaismo auto gaismas vai pieres lukturītis. Tātad, nav iespējams saskatīt apkārtnes kopainu. Ne uz sāniem, ne aizmugurē. Tāpēc tumsā jo īpaši svarīgi visu laiku kontrolēt savu atrašanās vietu kartē.

Otrkārt, daudz grūtāk pamanīt dažādus objektus, kurus jāatrod vai pie tiem jānogriežas citā virzienā - ēkas, taciņas, zīmīgus kokus, ceļu krustojumus.

Treškārt, ja runājam par orientēšanos ar automašīnu, lauku, meža ceļi un bezceļi arī ir noslēpumaināki, un braukšanas ziņā sarežģītāki - grūtāk saprast bedru dziļumu, reljefu. Tāpat nav redzams, kas atrodas aiz paugura. Grūtāk ieraudzīt apkārtceļus kādam sarežģītākam šķērslim bezceļā.

Ceturtkārt, daudz grūtāk strādāt, ja automašīnai radušās tehniskas problēmas vai arī tā iestigusi - te ļoti atvieglo dzīvi labs galvas vai pārnēsājamais lukturis.

Piektkārt, labā ziņa. Auto orientēšanās tumsā ir ievērojami drošāka attiecībā uz citiem braucējiem, jo tumsā labāk pamanāmas pretim braucošās automašīnas gaismas'', tā par orientēšanos tumsā un gaidāmo ''Nakts Labirintu 2015'' stāsta pasākuma rīkotājs, ''4x4 Centrs'' valdes priekšsēdētājs Edvīns Bauers.

Braucēji ''Nakts Labirintā 2015'' varēs piedalīties gan ar standarta sagatavotības (rūpnīcas komplektācijas) apvidus auto, gan ar bezceļiem speciāli sagatavotiem bezceļu auto. Jaunie dalībnieki varēs saņemt padomus maršruta veikšanai un leģendas lasīšanai.

Dalību ''Nakts Labirintā'' jau apstiprinājušas vairāk nekā 30 komandas no visas Latvijas.

Sākums un dalībnieku pulcēšanās sestdien, 21. februārī no plkst. 13:00 pie ''Oškroga'' Ķeguma-Daugmales šosejas malā, ~ 1,5 km no Ķeguma HES.

Dalībai nepieciešamā informācija un pieteikšanās:

www.4x4centrs.lv/nakts-orientesanas-ar-4x4-nakts-labirints-2015/



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60770202sec.