1.oktobrī Daugavpils sikspārņu centrs aicina ciemos uz cietoksni

2016. gada 1. oktobrī Daugavpils sikspārņu centrs aicina daugavpiliešus un pilsētas viesus piedalīties sikspārņu vērošanas sezonas noslēguma pasākumā.
Pasākumu organizē biedrība „Sikspārņi”, kuras aktīvisti jau no 2015. gada popularizē dabas vērtības cietoksnī un piedāvā Daugavpils sikspārņu centra ekspozīcijas apmeklētājiem, kā arī eko tūristiem dienas un nakts ekskursijas par cietokšņa vides iemītniekiem. Tādu cietoksnī ir patiesi daudz! Kazemātu, aizsarggrāvju un nocietinājumu teritorijā slēpjas visdažādākās būtnes: kukaiņi, zirnekļi, putni, sikspārņi un citi dzīvnieki.
Augusts un septembra sākums ir optimālie mēneši sikspārņu vērošanai, jo var ieraudzīt tādu parādību kā spietošanu, bet, laikam kļūstot vēsākam, sikspārņi sāk gatavoties ziemas guļai kazemātos, un tos traucēt ir aizliegts. Toties pārējie cietokšņa iemītnieki ir vēl aktīvi. Pasākuma ietvaros kopā ar biologu Aināru Pankjānu būs iespēja ar tiem iepazīties. Ekskursija sāksies plkst. 19:00 pie Nikolaja vārtiem un noslēgsies turpat pēc 1,5 stundas ar deju studijas „STOPTIME” performanci.
Pasākuma norises laikā arī gaišajā dienas laikā Daugavpils sikspārņu centrs piedāvās dažādas atrakcijas. Daugavpils cietokšņa Nikolaja vārtos būs pieejama paplašināta, sikspārņiem  u.c. iemītniekiem veltīta ekspozīcija, bet laukumā - Nikolaja vārtu priekšā būs aktivitātes bērniem (krāsojāmās grāmatiņas, origami un radošās darbnīcas) un neparasts fotostūrītis ar oriģinālo kluba “Road’s knights” motociklu. Savukārt kompānija “Virtool” (radošo jauniešu grupa no Daugavpils)   no plkst. 12:00 līdz plkst. 19:00 (sarkanajā teltī) pasākuma apmeklētājiem piedāvās virtuālo ceļojumu cietoksnī.
Ieeja pasākumā ir par brīvu. Ja  radīsies vēlme atbalstīt mūsu projektu, sekmējot tā attīstību, lūdzam izmantot ziedojumu kasti Daugavpils sikspārņu centra ekspozīcijā Nikolaja vārtos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46018386sec.