Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā aicina uz «Ģimenes dienu»

Tuvojoties klusajam Ziemassvētku gaidīšanas laikam, 2019. gada 24. novembrī plkst. 13.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā "Ģimenes dienas" ietvaros notiks radoša nodarbība. Tajā bērniem un vecākiem būs iespēja smelties idejas Ziemassvētku apsveikumu kartīšu izgatavošanā.

Pirmās Ziemassvētku apsveikumu kartītes ar tekstiem latviešu valodā parādījās jau 19. gadsimtā. Ar to izdošanu Latvijas teritorijā nodarbojās grāmatu un rakstāmpapīru tirgotāji, fotogrāfi, kā arī tabakas un galantērijas izstrādājumu tirgotāji. Ja 20. gadsimta sākumā, piemēram, Rīgā vien 10 vietās varēja iegādāties ilustrētas atklātnes ar tekstiem latviešu valodā, tad mūsdienās tās pieejamas teju katrā tirdzniecības vietā.

Dāvanas un laimes vēlējumi ir neatņemama svētku tradīcija. Ziemassvētkos, kad vēlamies sveikt pēc iespējas plašāku auditoriju, aizvien biežāk to darām ar īsziņu un e-pastu starpniecību. Tomēr pašu rokām darinātas un rakstītas apsveikumu kartītes joprojām raisa lielu prieku. Tieši tāpēc Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja speciālisti aicina ģimenes ar bērniem smelties dažādas radošas idejas, kā sirsnīgos Ziemassvētku novēlējumus ietērpt gaumīgās apsveikumu kartītēs.

Katra mēneša pēdējā svētdiena Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā veltīta ģimenēm. "Ģimenes dienas" ietvaros, katru mēnesi piedāvātas dažādas radošās aktivitātes. Jau šo svētdien 24. novembrī no plkst. 13.00 līdz 14.00 izgatavosim Ziemassvētku apsveikumu kartītes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47130299sec.