Daugavpilī aicina pavadīt sirsnīgu Mātes dienu

Jau šajās brīvdienās Latvijā tiek svinēta Mātes diena. Tā ir diena, kad īpaši tiek godinātas mātes, vecmāmiņas un krustmātes.

Mātes diena ir starptautiski svētki, kurus dažādos laikos svin visā pasaulē, tomēr pirmo reizi, maija otrajā svētdienā tā tika svinēta 1908. gadā ASV, kad svētdienas skolas skolotāja, godinot savu māti, rīkoja baznīcas dievkalpojumus. Mātes diena Latvijā jau ir kļuvusi par ikgadēju un neatņemamu svētku dienu, to Latvijā svin kopš 1992. gada.

Pašlaik visām ģimenēm šajos svētkos ir aktuāli kaut kur izbraukt un labi pavadīt laiku ar sev tuviem cilvēkiem. Daugavpils pilsēta ir ģimenēm draudzīga pilsēta, interesants un vēl daudziem mazpazīstams Latvijas galamērķis, kur ir iespējams apvienot pilsētas komfortu un mazskartās dabas skaistumu!  

Apmeklējot pilsētu jau šajās brīvdienās (9.-10.05.2020.) jūs varēsiet brīvi apmeklēt Daugavpils cietoksni, kas ir unikāls valsts nozīmes arhitektūras un kultūrvēstures piemineklis. Mūsdienās tas ir viens no Daugavpils populārākajiem apskates objektiem. Bērniem būs interesanti paskraidīt pa vaļņiem, apskatīt un pataustīt īstus lielgabalus un atrast Cietokšņa spoku – balto zirgu, kurš diennakts tumšajā laikā spīd.

Šajās brīvdienās laika apstākļi sola būt ideāli ilgām pastaigām. Daugavpils pilsētā pašlaik ir izveidotas vairākas promenādes, kur aktīvi pavadīt laiku. 

Daugavas labajā krastā ir izbūvēta jaunā Bruģu ielas promenāde – labiekārtota vieta pastaigām un dabas krāšņumu baudīšanai. Aktīvas atpūtas piekritējiem būs interesanti apmeklēt Centrālās pludmales gājēju promenādi Stropos - asfaltēts velo un pastaigu celiņš, vingrošanas laukumi, āra trenažieri un unikāla ezera pontonu konstrukcija. Turpat aktīvās atpūtas cienītājiem tiek piedāvāta elektroskrējriteņu noma, elektrovelosipēdu un gokartu noma . Līdzās Stropu ezeram atrodas arī "Daugavpils Tarzāns", kurš jau tagad pieņem viesus savā parkā.

Arī Daugavpils novads ir bagāts ar skaistiem un daudzveidīgiem dabas un kultūrvēsturiskajiem objektiem, kuros var nesteidzīgi pavadīt brīvo laiku izbaudot dabas krāšņumu. 2019.gadā Daugavpils novadā tika atjaunotas un labiekārtotas vairākas  pastaigu takas un atpūtas vietas. Tika atjaunots un labiekārtots Jaunsventes parks, kurā ir gan atpūtas vietas, gan pastaigu celiņi, izbūvēta vairāk nekā puskilometru gara promenāde ar atpūtas vietām Sventes ezera krastā, atklāta dabas taka Egļukalnā, kur šobrīd var izbaudīt gan vizbulīšu ziedēšanu, gan sarežģīto augstienes reljefu, gan vairākās vietās redzēt pirmā pasaules kara ierakumus. Pagājušogad ir atjaunota arī Markovas taka Slutišķos un atpūtas vieta "Latgales sēta" dabas parkā "Daugavas loki".

Piedāvājums ir diezgan plašs un apmeklēt visas vietas vienas dienas laikā – neiespējamā misija. Park Hotel Latgola ir īpaši draudzīga kuplām ģimenēm (2 pieaugušie + 2 bērni), jo piedāvā naktsmājas divistabu LUKSS numurā, kur katrai no atvasēm būs sava gulta! Nesteidzīgas un sirsnīgas brokastis restorānā PLAZA būs labs jaunas dienas sākums! Bezvadu internets viesnīcā ļaus atrast vēl pēdējo nepieciešamo informāciju ceļojumam pa Daugavpili vai Latgali! Viesnīcā ir iespējams izīrēt elektroskrējriteņus un elektrovelosipēdus, lai apskatīt pilsētu "ērtākā" veidā!

Vairāk informācijas, kā arī  savlaicīgu rezervāciju var veikt pa tālruni +371 65404900 vai [email protected]!

Uzmanību! Joprojām ir  jāievēro Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) izstrādātie piesardzības pasākumi, lai izvairītos no saslimšanas un COVID-19 izplatības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38585997sec.