Daugavpilī notiks starptautisks folkloras festivāls

2014. gada 31. janvārī – 1. februārī Daugavpilī norisināsies X Daugavpils Starptautiskais folkloras festivāls.

Festivāla laikā Daugavpils pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs apmeklēt dažādus koncertus, piedalīties latviešu tradicionālās dziedāšanas, sveču liešanas un niedru stabuļu izgatavošanas meistardarbnīcās, iesaistīties folkloras danču vakara aktivitātēs, kā arī apgūt dažādu tautu tradicionālās dziesmas un dejas.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks piektdien, 31. janvārī, pulksten 18:00 Daugavpils Latviešu kultūras centrā (Rīgas ielā 22A). Turpinājumā, pulksten 21:00, visi tiek aicināti uz folkloras danču vakaru. Sestdien, 1. februārī, festivāla dalībnieki un visi interesenti pulksten 11:00 un pulksten 12:00 var iesaistīties meistardarbnīcu aktivitātēs, bet pulksten 13:00 apmeklēt ārvalstu kolektīvu koncertus dažādos Daugavpils kultūras centros. Festivāla lielkoncerts norisināsies pulksten 15:00 Daugavpils Latviešu kultūras centrā, bet noslēgumā, pulksten 19:00, visus priecēs Kristīne Kārkle- Puriņa un grupa "Folkvakars". Abas festivāla dienas būs iespēja arī apmeklēt svečturu izstādi, kas būs aplūkojama Daugavpils Latviešu kultūras centrā. Savukārt svētdien, 2. februārī, festivāla dalībnieki piedalīsies dažādās ekskursijās, kuru laikā iepazīs Latgales kultūrvidi.

Festivālā piedalīsies 20 folkoras kopas, ansambļi, leļļu teātri un tautas mūzikas instrumentu ansambļi no Baltkrievijas, Gruzijas, Krievijas, Latvijas un Ukrainas. Kopumā tie būs aptuveni 300 dalībnieki, kuri festivāla apmeklētājus priecēs ar dažādu tautu tradīcijām.

Daugavpils Starptautiskā folkloras festivāla pirmsākumi meklējami 1995. gadā, kad Daugavpilī norisinājās I Starptautiskais maskošanās festivāls. Laika gaitā festivālam ir mainījies formāts, un šogad tas ir Daugavpils Starptautiskais folkloras festivāls, kura mērķis ir popularizēt tradicionālo latviešu un cittautu kultūru.

Festivālu rīko: Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latviešu kultūras centru un folkloras kopu "Svātra", kas festivāla laikā svinēs savu 20 gadu jubileju.

Festivālu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds un SIA "Latgales Alus D".

Aicinām piedalīties festivāla norisē! Visas festivāla aktivitātes ir bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49016094sec.