Rotko centrā top ievērojama laikmetīgās keramikas kolekcija

Izjūtot piederību dzimtajai pilsētai, keramiķe un māksliniece Izabella Krolle dāvināja Daugavpils Marka Rotko mākslas centram 37 savus autordarbus: krāšņi apgleznotas lielformāta šamota figūras, monumentālus darinājumus mozaīkas tehnikā un vienu gleznojumu uz koka. Mākslas darbi, kas tapuši laika posmā no 1972. līdz 2013. gadam, atspoguļo keramiķes meklētāja garu un eksperimentus ar mākslinieciskās izpausmes formām. Dāvinātie mākslas darbi pārsteidz ar fantāzijas bagātību un izpildījuma precizitāti.

Izabella Krolle dzimusi 1938. gada 22. maijā Daugavpilī. Četrdesmitajos gados tēvs tika represēts, un māte ar abām meitām 1946. gadā pārcēlās uz dzīvi Rīgā, kur Izabella absolvēja Rīgas 49. pamatskolu, vēlāk Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Keramikas nodaļu (1957) un turpināja studijas Latvijas Valsts mākslas akadēmijas Lietišķi dekoratīvās mākslas nodaļā (1957 - 1963). Izstādēs māksliniece piedalās kopš 1958. gada. Viņas darbi tika eksponēti daudzās kolektīvajās izstādēs Latvijā un ārvalstīs. Kopš 1970. gada Izabella Krolle strādā Mākslas fonda eksperimentālās keramikas darbnīcās Ķīpsalā un ir kļuvusi par vienu no Ķīpsalas keramikas skolas dibinātājām un tās gara uzturētājām. Izabellai Krollei vienmēr ir bijusi tuva glezniecība un grafika, tomēr noteicošā loma viņas daiļradē ir keramikai.

No 2014. gada 8. marta līdz 8. aprīlim DMRMC INTRO zālē būs apskatāma Izabellas Krolles dāvināto darbu izstāde "VELTĪJUMS. LAIKA TRANSFORMĀCIJAS".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44807792sec.