Baltijas studentu dziesmu un deju svētki «Gaudeamus» pirmo reizi Latgalē

Jau pavisam drīz, no 27. līdz 29. jūnijam Daugavpilī notiks 17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki "Gaudeamus", kas pārmaiņus tiek organizēti kādā no Baltijas valstīm. Līdz šim pieciem svētkiem mājvieta ir bijusi Latvija, bet ne vienmēr Rīga – arī Ogre, Liepāja un Cēsis ir uzņēmušas pie sevis festivāla dalībniekus. Savukārt šogad mūsu valstij ir unikāla iespēja iepazīstināt dalībniekus un viesus arī ar Latgales reģiona kultūru un tradīcijām, jo par svētku norises vietu pirmo reizi ir izraudzīta Daugavpils.

"Gaudeamus" rīkotāji aicina baudīt plašu svētku programmu klātienē Daugavpilī (ej.uz/Gaudeamus_programma), kur līdztekus tradicionālajiem koncertiem, kuros varēs iepazīties ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tautas dziesmu, deju un folkloras tradīcijām, būs arī vēl citi radoši pasākumi, kas festivāla ietvaros notiks pirmo reizi, piemēram, simfoniskās mūzikas koncerts un mākslas augstskolu rektoru darbu izstāde Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

Ieeja visos svētku pasākumos ir bez maksas, bet tā kā atsevišķos koncertos (Igaunijas, Latvijas, Lietuvas tautas deju ansambļu koncerts; Simfoniskās mūzikas koncerts; Tautas deju lielkoncerts) vietu skats ir ierobežots, uz tiem festivāls aicina pieteikties bezmaksas ieejas kartēm, kuras no 16. jūnija var saņemt Daugavpils Latviešu kultūras centra kasē, Rīgas ielā 22a.

Ikviens studentu dziesmu un deju festivāla "Gaudeamus" viesis pa ceļam uz svētkiem ir aicināts, izveidojot pats vai izmantojot Daugavpils tūrisma informācijas centra ieteiktos maršrutus, izpētīt un iepazīt gan pilsētu, gan tās tuvāku un tālāku apkārtni: ej.uz/Latgale_marsruti. Gleznainie, pauguriem un ezeriem bagātie dabas skati, dievnamu torņi, muižas un pilis, neparastā Latgales podnieku darinātā keramika ir tikai daļa no bagātībām, kuras ir iespējams sastapt šajā reģionā.

Iespējams, ka tieši šis dziesmotais "Gaudeamus" maršruts kļūs par jūsu šīs vasaras skaistāko piedzīvojumu! Uz tikšanos svētkos!

Aktuālajai svētku norises informācijai var sekot www.facebook.com/Gaudeamus2014.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Park Hotel Latgola
,


Daugavpils TIC
,


Park Hotel Latgola semināru telpas
,


Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs semināru telpas
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8428998sec.