Ogrē skatāma fotoizstāde par desmit Latvijas izteiksmīgākajām bibliotēkām

8.novembrī, Ogres novada Kultūras centrā tika atklāta fotoizstāde “Gaismas pils un Gaismas tīkls. Birkerta projektētā Latvijas Nacionālā bibliotēka un 9 Latvijas arhitektoniski izteiksmīgākās publiskās bibliotēkas”.

 Izstāde iekārtota Ogres novada Kultūras centra foajē pie Lielās zāles un būs skatāma līdz 29. novembrim. Izstāde ir bez maksas.

 Ogre ir pirmā pilsēta, uz kuru izstāde atceļojusi no Latvijas Nacionālās bibliotēkas, kur tā bija skatāma šovasar, bet tagad uzsākusi ceļojumu pa Latviju.

 Izstādi radījusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība (LNB Atbalsta biedrība) un arhitekts Jānis Dripe, lai izceltu un iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijas 21. gadsimta sākuma arhitektoniski spilgtākajām bibliotēkām – Gaismas pili un deviņām publiskajām bibliotēkām: Rīgas Centrālās bibliotēkas filiāļbibliotēku  “Vidzeme”, Ventspils Galveno, Ventspils Pārventas, Valmieras integrēto, Kuldīgas Galveno, Limbažu Galveno, Cēsu Centrālo, Tukuma un Jaunklidža bibliotēku. Foto autori ir Indriķis Stūrmanis, Ansis Starks, Andris Tone, Jānis Dripe, Laimonis Šmits. Izstādes un kataloga mākslinieks Juris Petraškevičs.

 Izstādes atklāšanas pasākumā piedalījās Jānis Dripe, kurš ogrēniešus iepazīstināja ar izstādes tapšanu un saturu, akcentējot bibliotēku nozīmi un lomu cilvēku dzīvē. J.Dripe pateicās Ogres Centrālās bibliotēkas direktorei Jautrītei Mežjānei – uz Ogri izstāde atceļojusi, pateicoties viņas ierosinājumam. Lai gan pašreizējo Ogres Centrālās bibliotēkas ēku nevar ierindot bibliotēkas vajadzībām piemērotāko būvju skaitā, bibliotēkas kolektīvs lieliski veic savas funkcijas un cer, ka kādreiz arī Ogrē būs plaša, visiem ērti pieejama bibliotēka.

 Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Ineta Tamane pateicās izstādes veidotājiem par lielisko iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam tik kompaktā, izteiksmīgā veidā vienkopus redzēt labākās bibliotēku ēkas. I.Tamane pastāstīja, ka Ogres novadā kultūras iestādes šobrīd piedzīvo pozitīvas pārmaiņas, piemēram, pavisam drīz uz jaunām, plašākām telpām pārvietosies Vēstures un mākslas muzejs, un atgādināja, ka pašvaldība nav atstājusi bez ievērības arī Ogres Centrālās bibliotēkas nākotni.

 Ogres Centrālās bibliotēkas direktore Jautrīte Mežjāne pateicās LNB Atbalsta biedrībai un arhitektam Jānim Dripem par brīnišķīgo izstādi, aicinot ogrēniešus apmeklēt šo izstādi, kā arī atgādinot, ka bibliotēkas apmeklētāju loks nesarūk – tieši otrādi, un tas priecē un pierāda, ka grāmatām vēl aizvien ir un arī turpmāk būs ļoti liela loma cilvēka dzīvē, viņa attīstībā un izaugsmē, tātad arī bibliotēkas ir un būs vajadzīgas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Ventspils TIC
,


Dobeles novada TIC
,


Daugavpils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51313806sec.