Pirmajās Lieldienās Ogrē radošā darbnīcā mācīs gatavot neplīstošas olas

Svētdien, 16.aprīlī, plkst. 13.00 Ogres Vēstures un mākslas muzejs aicina piedalīties radošajā darbnīcā "Liela diena, raiba diena". Darbnīcu vadīs daudziem ogrēniešiem jau pazīstamā tekstilmāksliniece Līva Kaprāle.

Sensenos laikos, Lieldienas sagaidot, latvieši mēdza veikt dažādas rituālas nodarbes, kuras bieži vien bija apvītas ar ticējumiem. Kāda leģenda vēsta, ka, savulaik, lai pārbaudītu ,vai meita ir saglabājusi savu nevainību, viņai Lieldienās pār šķūnīša jumtu bija jāmet svaiga ola. Ja tā nesaplīst, tad meitas gods bija glābts - par viņas nevainību un tiklumu neviens nešaubījās.

Protams, ka olas mēdza plīst un līdz ar to meitas gods ļaužu acīs – apdraudēts.

Meitām jārada iespaids par savu tiklumu un tāpēc darbnīcas vadītāja Līva Kaprāle nolēmusi ogrēniešiem palīdzēt – gatavosim olas, kas neplīst un ,kuras droši var mest pāri visaugstākajai Ogres pilsētas mājai.

Šoreiz olas filcēsim gan ar krāšņu vilnas kārsumu, gan izsmalcinātos toņos, kuri iegūti, darbnīcas vadītājai Līvai Kaprālei krāsojot vilnu ar dabiskajām krāsvielām.

Mazākajiem darbnīcas dalībniekiem būs iespēja radīt pašiem savu Lieldienu dekoru no krāsaina papīra, kā arī plastmasas kokteiļu salmiņiem.

Darbnīca "Liela diena, raiba diena" norisināsies 16.aprīlī no plkst.13.00 – 16.00. Visus darbnīcai nepieciešamos materiālus nodrošina Ogres Vēstures un mākslas muzejs.

Ieeja darbnīcā ir bez maksas.

Mīļi aicināts ikviens interesents!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44173908sec.