2014.gada zagtāko auto Top 10 pirmajā vietā – Volkswagen

2014.gadā auto zādzību skaits, salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir palielinājies un pērn kopā nozagti auto 6,98 miljonu eiro vērtībā. Zagtākās automašīnu markas pārliecinoši ir bijušas Volkswagen, Audi un Toyota, bet zagtākie auto mašīnu modeļi nemainīgi ir Volkswagen Golf, Transporter un Passat, liecina uzņēmuma Autonams apkopotie dati.

Pēc Autonams apkopotajiem datiem, visbiežāk tiek zagtas tās automašīnas, kurām ir plašs noieta tirgus un tās rezerves daļām ir liels pieprasījums, līdz ar to šo produktu ir viegli realizēt tālāk melnajā tirgū.

Salīdzinot ar 2013.gadu, saraksta pirmās divas vietas ir saglabājušās nemainīgas – jau otro gadu pēc kārtas visbiežāk tiek zagtas automašīnas Volkswagen un Audi. Volkswagen markas zagto auto skaits pērn palielinājies par nepilniem 4%, bet Audi markas auto zagļu interesi samazinājis par 11%. Gandrīz uz pusi palielinoties zādzību skaitam, saraksta 3.vietā ierindojas Toyota markas automobiļi. Pērn šīs markas auto bijuši vien 5. zagtākie auto Latvijā.

Kopumā 2014.gadā nozagtas 846 automašīnas, kuru kopējā vērtība sasniedz 6 981 500 eiro. Lai arī, salīdzinot ar 2013.gadu, zagto automašīnu skaits pērn ir tikai nedaudz palielinājies, šogad šī tendence var arī būtiski mainīties un pieaugt.

No pagājušā gada Latvijā par problēmu kļuva keyless go automašīnu zādzības, lietojot atslēgu kodu pārtveršanas ierīces. Ar rūpnīcas iekārtām aprīkotas automašīnas zādzība paveicama 20-50 sekunžu laikā.

Edvīns Panders, SIA Autonams valdes loceklis uzsver: ''Lielais nozagto zema riska grupas automašīnu skaits ir tieši saistīts ar apdrošinātāju zemajām drošības ierīču prasībām un īpašnieku vieglprātīgo attieksmi pret zādzības iespējamību. Lai padarītu savu auto drošāku, kā pirmais solis ir auto marķēšana. Tā padara auto ''neinteresantāku'' potenciālā zagļa acīs, jo marķētas detaļas ir viegli identificēt un atrast, kam tās pieder. Ja arī auto nav bijis paredzēts uz izjaukšanu, tad pārāk daudz marķētās detaļas ir jānomaina, lai auto varētu viegli realizēt. Kā otrais solis būtu auto aprīkošana ar imobilaizeru, kas neļauj auto iedarbināt un vienkārši aizbraukt. Tas pasargā arī situācijās, kad tiek apiets oriģinālais auto bloķētājs, jo Skybrake imobilaizers darbojas neatkarīgi no pārējām sistēmām, tādējādi radot vēl vienu papildu šķērsli auto iedarbināšanai un aizdzīšanai.''

Par SIA Autonams:

Autonams jau 20 gadus piedāvā auto aizsardzības, GPS uzraudzības un autogāzes risinājumus. Autonama speciālisti kopš darbības uzsākšanas 1994.gadā aprīkojuši vairāk nekā 78 500 automašīnas. Uzņēmumam ir ilgstoša sadarbība ar Valsts policiju, un visi marķētie transportlīdzekļi nonāk policijas datubāzēs, kas ļauj viegli un ātri identificēt to izcelsmi pārbaužu laikā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26590395sec.