Aivars Mackevičs: 4.600 km ceļojums ar autonomas Sixt mikroautobusu VW T5 Caravelle

BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičs vienas nedēļas laikā nobrauca 4.600 km ar autonomas Sixt Latvija mikroautobusu VW T5 Caravelle (2014, 140 zs) - www.Tn.lv/index.php?view=gallery&g_uid=6388


MANS VĒRTĒJUMS: vispirms vēlos informēt, ka pirms 10 gadiem esmu piecus gadus un 250 000 km braucis ar VW T4 Transporter. No tā laika man ir palikušas vislabākās atmiņas par šo Volkswagen modeli. Pateicoties starptautiskās autonomas ''Sixt Latvija'' piedāvājumam, man bija iespēja vienas nedēļas laikā (15.06-22.06.2015) nobraukt vairāk nekā 4.600 km un pilnībā izjust ceļošanas prieku ar leģendāro autotūristu sapni VW busiņu.


Manas 10 atziņas:


1) Pirmā atšķirība no VW T4... jau ar pirmajiem kilometriem iezīmējās VW T5 stabilitāte ātros līkumos. Lai gan grants ceļu braucējiem ir jāuzmanās, jo ar tukšu kravu autobusa aizmugure ''dejo''. Tā kā ikdienā braucu ar automātisko ātrumkārbu, tad dažas reizes ceļojuma laikā busiņa motors manas vainas dēļ noslāpa un tajā brīdī vairs nedarbojas stūres pastiprinātājs. Tas ir nepatīkams pārsteiguma brīdis, kad rodas sajūta, ka automobilis vairs nav vadāms. Protams, ka manu ilgo gadu pieredze ļauj momentāli šo kļūdu labot, brauciena laikā iedarbinot motoru, bet citādi ir jāuzmanās.

2) Degvielas patēriņš ir palicis mana iepriekšējā VW T4 līmenī, lai gan jauda ir ievērojami pieaugusi. Ļoti saprātīgos braucienos var ierāmēties 6-8 litru robežās, bet ja vēlas braukt normāli, tad jārēķinās 7-9 litru robežās, bet Vācijas autobāņa cienītājiem 10-12 litri uz 100 km būs norma.

3) Ietilpības ziņā VW busiņam pret jebkuru vieglo automašīnu vai apvidus automašīnu ir tikai un vienīgi priekšrocības. Iepirkšanās tūrēs var droši apmeklēt dārza, būvniecības vai mēbeļu veikalus, jo daudzām lietām vienmēr atradīsies kāda vieta automobiļa bagāžas nodalījumā. Par lielu priekšrocību var uzskatīt, ka bērni draiskojas trešajā sēdekļu rindā un tas mazāk ietekmē autovadītāju, kad bērni uzsāk rotaļas turpat pie autovadītāja auss. Vienlaikus busiņa vadītājam ir jāuzmanās, ka busiņa izmērs der ne visās autostāvvietas un pilsētas satiksmē prasa lielāku manevra laukumu.


4) Ļoti praktiskas ir VW busiņa aizmugurējās durvis, kuras paceļas augšā un lietainā laikā var ērti ierīkot pikniku zem ''jumta''. Man personīgi ļoti nepatīk, ka ceļojuma laikā automašīnas salons tiek piegružots ar ēdienu drupačām. Tāpēc ceļojuma pauzes var ērti rīkot zem autobusa ''jumta''. Galvenais ir ieplānot ainaviski pievilcīgas stāvvietas, jo tad termosa kafijas malkošana un sviestmaižu baudīšana ir gandrīz romantiska.


5) Busiņa 140 zirgspēku dīzeļdzinējs uz Vācijas autobāņa ļauj pārliecināti vizināties ar 160 km/h, bet 180 km/h ir mazliet jāpiedzen, bet 200 km/h tikai pēc ilgas ''iešūpošanas'' un mazliet no kalna.
6) Par lielu priekšrocību autotūristiem līdz 1.80 m augumā ir uzskatāma salīdzinoši ērta iespēja apgulties un nosnausties uz 3 sēdekliem otrajā vai trešajā sēdeklu rindā. Garos ceļojumos šī priekšrocība ir zelta vērta.

7) Busiņa šoferam ir laba satiksmes pārredzamība un papildus ceļošanas drošība visiem pasažieriem, jo tik lielu automašīnu nevar nepamanīt apkārtējie satiksmes dalībnieki.

8) Garākiem ceļojumiem prasījos pēc ērtākiem sēdekļiem priekšējā rindā, jo standarts ir standarts. Zinu, ka VW piedāvā arī cita veida sēdekļus, tāpēc pie iespējas es personīgi izvēlētos citu variantu.

9) Par VW busiņa priekšrocību var uzskatīr 80 litru degvielas tvertni, kas pie pragmatiskas ceļojuma plānošanas ļauj ieekonomēt uz dažādu valstu degviellas cenām. Ar 80 litriem degvielas var šķērsot gandrīz jebkuru Eiropas valsti, nepiestājot nevienā degvielas uzpildes stacijā.

10) Protams, ka VW busiņš ir daudzu autotūristu sapnis, bet vai ir vērts iegādāties to savā īpašumā, lai 1-2 reizes gadā dotos kādā garākā Eiropas ceļojumā? Liels neprāts ir šādu lielu spēkratu lietot ikdienas biroja vai veikala braucieniem, kad to izmanto 1 vai 2 pasažieri. Varbūt daudz ērtāk ir to kopā ar draugiem noīrēt un doties aizraujošā ceļojumā? Pie labas rocības es jau vēlētos savā garāžā divus automobiļus - vienu mazu un sportisku, bet otru - VW busiņu. Forši tas būtu gan, bet vai saprātīgi.


Pēc VW busiņiem vienmēr ir bijis augsts pieprasījums un tas vienmēr ir atspoguļojies tā cenā. Man personīgi simpatizē šie modeļi ar stabilu vērtību un ka automašīnas perfekcionisms tiek sasniegts viena modeļa paaudzes ietvaros. VW īpašniekam tas ļauj izmantot busiņu kā jaunu modeli ilgstošā laika posmā... līdzīgi kā tas ir ar Volvo XC90


Paldies www.Sixt.lv par sadarbību!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46936488sec.