Ford taupa enerģiju un ievieš jauninājumus auto nozarē

Eiropas Ford ir ceļā uz to, lai 2016.gadā uz katru saražoto transportlīdzekli sasniegtu 25% enerģijas ietaupījumu salīdzinājumā ar 2011.gadu, pateicoties 23 miljonu eiro lielām investīcijām enerģijas ieguvē no atkritumiem. Eiropas Ford ražotnēm tas nozīmē, ka Ford katru gadu ietaupīs aptuveni 800 gigavatstundu elektroenerģijas – tas atbilst aptuveni tādam enerģijas daudzumam, kas nepieciešams, lai apgādātu ar enerģiju Oksfordas lieluma pilsētu.

Ford Eiropas ražošanas centros patlaban tiek izmantota enerģijas pārvaldības operētājsistēma. Rūpnīcām Vācijas pilsētās Ķelnē un Zārluīsā par enerģijas pārvaldību un energoefektivitāti jau ir piešķirts starptautiskais sertifikāts ISO 50001.

"Viens no svarīgākajiem Ford uzdevumiem ir nepārtraukti atrast jaunus veidus, kā ietaupīt dabas resursus, jo īpaši tik energoietilpīgā nozarē kā autoražošana,"teic Ford of Europe Enerģijas pārvaldības nodaļas vadītājs Ričards Dūtveits. "Nelietderīgā siltuma pārstrāde no krāsošanas krāsnīm ir tikai viens atjautīgs veids, kā samazināt nepieciešamās enerģijas daudzumu, kas savukārt palīdz mazināt mūsu ražotņu ietekmi uz vidi visā pasaulē.“

Energotaupības pasākumi ietver sistēmu, kas atgūst siltumenerģiju no krāsošanas krāšņu izplūdes skursteņiem un pārveido to par derīgo siltumu, nogādājot to pašvaldības ūdens apsildes sistēmā. Ķelnē kopš sistēmas uzstādīšanas 2013.gada novembrī šādā veidā ir iegūtas 16 gigavatstundas enerģijas, pašlaik līdzīga sistēma darbojas arī Ford Zārluīsas ražotnē, bet vēl viena ir plānota uzņēmuma ražotnē Valensijā, Spānijā.

Otrs krāsas siltumenerģijas atgūšanas projekts, kas būs jaunums nozarē, ir apjomīga daudzuma zemas temperatūras nelietderīgā siltuma pārstrāde, ko izdala krāsošanas kabīnes Ķelnē. Koncepcijas pamatā ir siltumsūkņa tehnoloģija un enerģijas pārpalikumi no krāsošanas krāšņu izplūdes sistēmas - izmantojamā siltumenerģija tiek nogādāta krāsošanas kabīnes svaigā gaisa ieplūdes sistēmā gāzes degļu darbībai. Plānots, ka gada laikā šādā veidā ietaupīs 50 gigavatstundu enerģijas.

Uzņēmums savās ražošanas telpās Eiropā turpina pāreju uz energoefektīvo LED apgaismojumu — pērn visā pasaulē uzstādīti vairāk nekā 25 000 jaunu apgaismes armatūras elementu. Ford savās ražotnēs ir sācis uzstādīt arī automatizētu ēku apsildes kontroles un ventilācijas sistēmu. Progresīvā sistēma ļauj Ford energoresursu komandām ar tālvadību kontrolēt un pat izslēgt apsildes sistēmas atsevišķos ražotnes birojos vai zonās, kas netiek izmantotas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15757108sec.