Lieldienu lustes Jelgavas pilsētā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā

Lieldienu brīvdienas Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina pavadīt Jelgavas pilsētā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā, kur plānoti jautri svētku pasākumi gan lieliem, gan maziem.

Ceturtdien, 13.aprīlī, Jelgavā tirdzniecības centra "Pilsētas Pasāža" (Driksas iela 4) apmeklētāji aicināti notvert Lieldienu noskaņu un no pulksten 15 līdz 19 apmeklēt garaušu izstādi, radošās darbnīcas bērniem un orientēšanās sacensības ar garaušu meklēšanu. Pasākuma laikā būs ierīkots arī fotostūrītis, kur varēs nofotografēties ar garausi un uzreiz saņemt foto.

Pirmajās Lieldienās, 16.aprīlī, Jelgavas pils parkā pulksten 11 norisināsies tradicionālā Lieldienu pastaiga, kur ikviens apmeklētājs varēs izšūpoties un iesaistīties olu krāsošanā, meklēšanā un ripināšanā, kā arī pārbaudīt veiklību dažādās pavasara spēlēs. Apmeklētājus priecēs arī Lieldienu zaķis un mazie poniji, Lieldienu mazais tirdziņš ar kārumiem, prieciņiem un nieciņiem un vizināšanās ar "Reinas zirgiem". Jelgavas pils pagalmā pulksten 12 Jelgavas pilsētas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš sveiks mazos jelgavniekus. Pasākumu papildinās folkloras kopas "Dimzēns" un Jelgavas deju kolektīvu priekšnesumi. Ieeja pasākumā, ņemot līdzi krāsotas olas.

16.aprīlī nometnes vietā "Lediņi" (Lediņu ceļš 1) no pulksten 12 līdz 15 ciemos ikvienu gaidīs Lieldienu zaķis. Pasākuma laikā paredzētas aktivitātes ģimenēm – būs iespējams iemēģināt roku vai kāju trasītēs un āra trenažieros, aizripināt savu Lieldienu olu, iespējams, līdz pat Jelgavas robežai un pastaigāties svaigā gaisā.

Jelgavas novadā 16.aprīlī norisināsies vairāki Lieldienu pasākumi. Lielplatones muižas parkā pulksten 15 norisināsies brīvdabas pasākums "Kur Lieldienas šūpojas…", kopā ar pagasta pašdarbības kolektīviem varēs iesaistīties jautrās aktivitātēs, vērot dziesmu un deju koncertu, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās un konkursā "Skaistākā Lieldienu ola". Pulksten 13 Elejas pagastā, Elejas ciema skvērā, norisināsies "Lieldienu olimpiāde", kur apmeklētājus sagaida svētku koncerts, sportiskas atrakcijas, izjādes ar zirgiem, radošās darbnīcas, labumu tirdziņš, kā arī garda zupa. Pulksten 12 pie Vircavas Sporta halles apmeklētāji aicināti uz tautas deju kolektīvu koncertu "Sadancošanās Lieldienās", pulksten 13 tikšanos ar Lieldienu zaķi un radošajām darbnīcām, bet pulksten 13.30 varēs piedalīties konkursā "Raibākā ola". Savukārt Valgundes pagasta izglītības, kultūras un sporta centrs "Avoti" aicina uz netradicionālu Lieldienu pasākumu, kura laikā pulksten 12 norisināsies Māla darbnīca bērniem, ikviens aicināts uz spēlēm "Paņem bulli aiz ragiem" vai "Hokejbolu", bet pulksten 13 norisināsies pavasarīgs koncerts.

Atpūtas kompleksā "Grantiņi" (Jelgavas nov., Svētes pag.) 16.aprīlī pulksten 12 Lieldienu pasākumā lieli un mazi aicināti piedalīties svētku aktivitātēs – olu ripināšanā, krāsošanā un meklēšanā, doties Lieldienu rotaļās, kā arī izšūpoties svētku šūpolēs. Pasākuma laikā varēs nofotografēties kopā ar Lieldienu zaķi, nobaudīt un iegādāties svaigas un kūpinātas stores, kā arī apmeklēt mājražotāju tirdziņu. Dalībai pasākumā līdzi jāņem Lieldienu ola.

Ozolnieku novadā 17.aprīlī norisināsies Lieldienu lustes pie Ozolnieku Tautas nama (Rīgas iela 23, Ozolnieki). Pulksten 11 muzikālajā rotaļprogrammā aicināti piedalīties bērni, tāpat varēs meklēt jautro zaķu paslēptās krāsainās olas. Pulksten 12 muzicēs folktronikas grupa "Zari" un pulksten 13 plānots amatierkolektīvu koncerts "Raibu olu ripināju". Pasākuma laikā norisināsies radošās darbnīcas, olu krāsošana, saimniecības "Kalvenes trusis" trušu izstāde un citi pārsteigumi.

Vairāk informācijas par šiem un citiem Lieldienu pasākumiem Jelgavas pilsētā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā varēsiet atrast mājas lapā www.visit.jelgava.lv vai Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, tālrunis 63005447.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9977839sec.