6.maijā Jelgavā aicina piedalīties ekskursijā uz muižām un storu audzētavu

Sestdien, 6.maijā, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā ar autobusu "Trīs muižas un stores Jelgavas novadā".

Ekskursijas laikā varēs paviesoties četros Jelgavas novada pagastos, iepazīt Abgunstes, Berķenes un Lielvircavas muižu stāstus un apmeklēt storu audzētavu atpūtas kompleksā "Grantiņi".

Uzsākot vasaras tūrisma sezonu, Jelgavas novada apceļotāji aicināti doties ekskursijā, lai iepazītu jaunos tūrisma piedāvājumus novadā. Divi sezonas jaunumi ir Abgunstes un Berķenes muižas, kas apmeklētājiem durvis vērušas pavisam nesen. Abgunstes muiža Zaļenieku pagastā piesaista ar savu vienkāršību, tomēr tās saimniekiem ir izdevies rosināt šajā vietā radošu atmosfēru, piešķirot tai īpašu šarmu. Savukārt Berķenes muiža Vilces pagasta Ziedkalnē ir viena no senākajām muižām Zemgalē, kas piedzīvojusi mūsdienīgas pārmaiņas, saglabājot vēsturisko stāstu par muižas saimniecisko dzīvi 19.gadsimtā. Ekskursijas laikā tiks apmeklēta arī Lielvircavas muiža, kas pēc veiktajiem remontdarbiem ieguvusi jaunu elpu, te baroneses pavadībā varēs uzzināt, kādas modes tendences noteica muižnieku ģērbšanās stilu 19.gadsimtā, un apskatīt senos tērpus.

Pa vidu muižu apmeklējumam Svētes pagastā pie Ērmiķu karjera būs iespējams paviesoties atpūtas kompleksa "Grantiņi" storu audzētavā. Ekskursijas dalībnieki varēs apskatīt storu dīķus, redzēt, kādas izskatās šīs neparastās zivis, un nobaudīt storu zupu.

Ekskursijas "Trīs muižas un stores Jelgavas novadā" sākums sestdien, 6.maijā, pulksten 10 pie Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1, atgriešanās Jelgavā plānota līdz pulksten 18.

Dalības maksa par objektu apmeklējumu – 8,00 EUR; skolēniem 5,00 EUR.

Vietu skaits autobusā ierobežots, tāpēc ekskursijas dalībnieki aicināti pieteikties līdz 3.maijam pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected]. Vairāk informācijas par ekskursijas apskates objektiem mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.155581sec.