Aicina pieteikties dalībai piena paku laivu regatē Jelgavā

26. augustā jau piecpadsmito reizi Jelgavā norisināsies viens no atraktīvākajiem pasākumiem Lielupes ūdeņos – "Baltais Piena paku laivu regate".  Interesenti – ģimenes, draugu kompānijas, uzņēmumi – aicināti pieteikties līdz 14. augustam. Dalība pasākumā ir bez maksas.

Piena paku laivu regate nav tikai ātruma sacensības, tas ir izaicinājums ikviena dalībnieka radošajām spējām, jo laiva jāuzbūvē pašiem, ņemot vērā vairākus nosacījumus. Galveno būvmateriālu nodrošinās atbalstītājs AS "Tukuma Piens", kas šogad dāvina 42 tūkstošus viena litra Baltais piena pakas.

Svarīgi ir atcerēties, ka laivas ir atļauts darbināt tikai ar cilvēka spēka palīdzību. Dažāda veida motoru, saspiesta gaisa vai citu enerģijas avotu izmantošana nav atļauta, kā arī nav atļauta putuplasta un citu tamlīdzīgu materiālu izmantošana laivu peldspējas nodrošināšanā. Visi noteikumi aprakstīti nolikumā (http://festivali.jelgava.lv/pieteikties.html).

Komandai aizpildītu pieteikuma anketu līdz 14. augustam jāiesniedz Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" birojā (Jelgavā, Krišjāņa Barona ielā 6, 2. stāvā) vai jānosūta uz e-pastu: [email protected].

Lai piedalītos un uzvarētu, nav jābūt atlētiskākajam airētājam, jo žūrija novērtēs arī radošākās idejas. Vērtēšana notiks sešās nominācijās: oriģinālākā laiva, visatraktīvākā komanda, inovatīvākā laiva, treknākais piena plosts, "Pilnīgs sviests" un ātrākā laiva. Kopējais balvu fonds: 2420 eiro.

Laivu prezentācijas un laivu parādes un ātruma braucieni norisināsies Lielupes promenādē, savukārt apbalvošana un noslēguma ballīte – Pasta salas estrādē. Šajā dienā Jelgavā svinēs arī Vispārējos Piena, Maizes un Medus svētkus, kas tradicionāli Hercoga Jēkaba laukumā pulcēs simtiem šo produktu meistarus no visiem Latvijas novadiem. Gardēžiem būs iespēja ne tikai iegādāties produkciju, bet arī piedalīties degustācijās un atraktīvos kulinārijas konkursos.

Pasākumu organizē Jelgavas pašvaldības iestāde "Kultūra" sadarbībā ar Jelgavas pilsētas domi un AS "Tukuma Piens".

Sekot līdzi jaunumiem var mājaslapā www.festivali.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39753413sec.