Jelgavas Tornī būs apskatāma Valda Villeruša asamblāžu izstāde

Trešdien, 1.novembrī, pulksten 16 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī tiks atklāta mākslinieka, Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Valda Villeruša izstāde “Skaidra forma. Asamblāža un grafika”, kurā varēs iepazīties ar neparasto asamblāžas tehniku, kā arī tikties ar izstādes autoru, kuram šī būs pirmā personālizstāde Jelgavā.

Grafiķa, grāmatu mākslinieka un pedagoga Villeruša galvenās darbības jomas ir ksilogrāfija, grāmatu mākslas un grafikas vēstures pētniecība. Veicis ap 250 grāmatu māksliniecisko apdari, Latvijas un ārzemju grāmatu mākslas konkursos saņemot daudzas nominācijas un apbalvojumus.

Radošajai pašizpausmei Villerušs radis jaunu tehniku – asamblāžu. Mākslinieka izstāžu kuratore, gleznotāja Helēna Heinrihsone skaidro, ka asamblāža ir oriģināls dažādu lietu savienojums, kur izsmalcinātais robežojas ar humoru, bet nopietnais ar vieglprātību. Tā arī jāuztver šī izstāde – kā ļoti plašās un daudzpusīgās Villeruša daiļrades un pētnieciskās darbības turpinājums un papildinājums, kā atpūta un koncentrēts radošās darbības pavērsiens.

Izstāde būs retrospektīva, jo tajā būs apskatāmi gan mākslinieka senāki darbi asamblāžas, grafikas un kokgriezumi, gan arī pilnīgi jauni un neredzēti. „Lietas ap sevi izvēlos uzmanīgi – svarīgi, lai tās manai videi piešķirtu noskaņu. Nereti priekšroku dodu lietu formai, faktūrai, krāsai, nevis funkcionalitātei. Tad pēkšņi kāds no šiem objektiem vai pat vairāki rosina ideju asamblāžai. Varētu teikt, ka gara procesa rezultātā asamblāžas top no priekšmetiem, kas ir ap mani. Asamblāža man ir loģisks vides turpinājums,” tā stāsta Villerušs.

Valda Villeruša izstāde “Skaidra forma. Asamblāža un grafika” būs apskatām no 1.novembra līdz 6.februārim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas iela 1, Jelgava. Vairāk informācijas par izstādi pa tālruni 63005445.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13890004sec.