Jelgavas pilsētas svētkos aicina iepazit pilsētu ekskursijās

No 25. līdz 27.maijam Jelgavā ar plašu kultūras un izklaides programmu tiek svinēti pilsētas svētki, kuru laikā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs pilsētas viesus un jelgavniekus aicina doties tematiskās ekskursijās iepazīt pilsētas kultūrvēsturi un nozīmīgākās vietas.

Sestdien, 26.maijā, pulksten 14 norisināsies ekskursija kājāmgājējiem “Pirms 100 gadiem Mītavā” gides Inas Jurģes vadībā. Pastaigā pa pilsētu kopā ar gidi uzzināsiet, kāda izskatījās mūsu pilsēta un kāda bija dzīve Mītavā ap 1918.gadu. Šajā laikā Jelgavā kā piefrontes pilsētā varēja nokļūt tikai ar īpašu caurlaidi, daudzie vācu zaldāti labprāt sūtīja uz mājām pastkartes ar Jelgavas skatiem. Maršruta pieturas punkti būs Academia Petrina ēka, Vecpilsētas ielas kvartāls, bijušā Hercoga Jēkaba kanāla vieta, Sv.Annas baznīca, Tirgus laukums, Jelgavas pils un citi.

Savukārt svētdien, 27.maijā, pulksten 14.00 notiks ekskursija cikla “Jelgavas likteņstāsti” ietvaros, gides Signes Lūsiņas vadībā ar stāstiem par ievērojamiem jelgavniekiem, maija jubilāriem: vācbaltiešu dzejnieci un publicisti, Kurzemes hercogienes Dorotejas pusmāsu Elīzu fon der Reki, jaunlatviešu kustības dalībnieku un latviešu nacionālās valodniecības pamatlicēju Juri Alunānu, arhitektu un arhitektūras profesoru Eiženu Laubi, latviešu aktrisi un literāti Tiju Bangu, Latvijas grafiķi un gleznotāju Sigismundu Vidbergu, kā arī šķēpmetēju Jāni Lūsi. Ekskursijas laikā dalībnieki apmeklēs māju, kurā dzimis Jānis Lūsis, Jelgavas pils korpusu, kuru projektējis Eižens Laube un citus ievērojamus objektus.

Abas ekskursijas sāksies no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1, un to ilgums paredzēts divas stundas. Dalība ekskursijās bez maksas. Vietu skaits ekskursijās ir ierobežots, tāpēc dalībnieki aicināti pieteikties iepriekš pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected]. Par citām idejām brīvā laika pavadīšanai Jelgavas pilsētas svētku laikā varat uzzināt mājas lapā www.visit.jelgava.lv vai Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, Jelgavā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.770365sec.