Pasaules kino zvaigznes satiekas Jelgavā

No 12. līdz 13. jūlijam Jelgavā, Uzvaras parkā norisināsies jau 8. Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls "Summer Signs 2014", kurā 15 mākslinieki no 800 tonnām smilšu radīs darbus par tēmu - Kino.

Festivālā piedalīsies atdzīti mākslinieki gandrīz no visas pasaules, jo šajā gadā festivāls vienuviet savedīs 15 tēlniekus no četriem kontinentiem. Šī gada pavasarī, žūrija no 40 iesūtītajiem pieteikumiem, atlasīja māksliniekus, kuri kopumā pārstāvēs deviņas valstis: Latviju, Lietuvu, Krieviju, Somiju, Ungāriju, Bulgāriju, Kanādu, Kolumbiju un Ķīnu.

Lai gan festivāls savu kulmināciju sasniegs un smilšu kino pilsētiņu būs iespējams apdzīvot pēc vairākām dienām, rosība Uzvaras parkā notiek jau kopš jūnija vidus, kur noris sagatavošanās darbi. Speciālās formās tiek sablietētas smiltis, lai 7. jūlijā tēlnieki varētu sākt veidot savus konkursa darbus par kino tēmu.

Jau šonedēļ, Jelgavā ieradās pirmie smilšu skulptūru tēlnieki, kuri ir sākuši darbu pie demo skulptūras un smilšu bāra, kas tiks veidots no divām pusēm, kur vienā pusē varēs baudīt atspirdzinošus dzērienus, bet otru pusi izmantot kā fotoskulptūru. Demo skulptūru veido jelgavniekiem labi pazīstamie tēlnieki Donāts Mockus un Inese Valtere, savukārt smilšu bāru ar kino lentām - Agnese Rudzīte- Kirillova un Anatolijs Kirillovs.

Paralēli Smilšu festivālam darbu Uzvaras parkā sākuši četri keramiķi, veidojot trīs lielformāta, keramikas ugunsskulptūras no 600 kilogramiem šamota- īpaši ugunsizturīga materiāla, no kura veidotas keramikas skulptūras. 12. jūlija vakarā būs ekskluzīva iespēja šīs šamota skulptūras redzēt kvēlojam.

Skulptūru tapšanas procesam iespējams sekot līdz jau no 7. jūlija festivāla mājas lapā www.festivali.jelgava.lv tiešraidē un no 8. līdz 11. jūlijam – klātienē, Uzvaras parkā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09634113sec.