Jelgavā sācies 8. Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls

Mākslinieki vakar veikuši pēdējos darbus Jelgavā, lai no 800 tonnām smilšu Uzvaras parku pārvēstu smilšu kino pilsētiņā. Festivāla laikā, no 12. līdz 13. jūlijam, paredzēta plaša kultūras programma visiem apmeklētājiem – gan lieliem, gan maziem.

Šajā gadā festivāls vienkopus pulcē 15 tēlniekus no tādām valstīm kā – Latvija, Lietuva, Krievija, Bulgārija, Ungārija, Kanāda, un Ķīna. Kopš pirmdienas sablietētās smiltis mākslā pārvērš festivāla konkursa dalībnieki, īstenojot savas idejas par tēmu ''Kino''. Kino ir māksla, kas mūs ienes fantāziju pasaulē. Mistiskā, īslaicīgā, mākslīgi veidotā, bet tajā pašā laikā pārdzīvojumu pilnā ceļojumā. Tās ir attiecības starp skatītāju un režisoru.

Uzzini smilšu kino pilsētiņas veidotāju asociācijas par tēmu – Kino uzņemtajā video.

Smilšu skulptūru kino pilsētiņu skatītājiem vērtēšanai tiks nodota sestdien, 12. jūlijā. Līdz ar parka atvēršanu aicinās baudīt kultūras programmu, no pulksten 11.00 bērniem veltīts radošās apvienības ''Pasaku nams'' lielo masku uzvedums ''Ceļojums multfilmu pasaulē'', kurā izskanēs pasaulē zināmas dziesmas no multfilmām. Kā arī bērni tiek aicināti atklāt savus talantus ceļu būvniecības sabiedrības ''Igate'' smilšu darbnīcā, kur mazajiem censoņiem nāks palīgā smilšu mākslinieki.

Festivāla atklāšana un šī gada laureātu apbalvošana sāksies pulksten 18.30 ar pasaulslavenu kino dziesmu programmu, kuru izpildīs grupa ''TirkizBand'', deju grupa ''Benefice'' un Jelgavas aktieri. Pulksten 19.00 uzstāsies Roberto Meloni, kam sekos grupa ''Otra puse'' un vienmēr atraktīvā dziedātāja Aija Andrejeva. Sestdien līdzās smilšu skulptūrām skatītāji varēs novērtēt arī lielformāta keramikas (šamota) uguns skulptūras, pulksten 23.00 karstumā nokaitētajām skulptūrām noņems apvalku un ikvienam būs iespējams vērot maģisko skulptūru kvēlošanu, ko vēl papildinās uguns šovs. Savukārt svētdien parku pieskandinās ''Turaidas roze'' un dziedātājs Igo. Abas festivāla dienas, līdz ar krēslas iestāšanos skulptūras tiks izgaismotas, veidojot krāsu un gaismu spēles.

Uzzini vairāk par festivālu: www.festivali.jelgava.lv.

Biļetes uz vakara koncertiem iegādājamas ''Biļešu paradīze'' kasēs visā Latvijā.

Festivālu organizē Jelgavas pilsētas pašvaldība sadarbībā ar ceļu būvniecības sabiedrību ''Igate'' un atbalstītājiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50860119sec.