Aicina iepazīt Jelgavas apkārtni četros jaunos tūrisma maršrutos

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs šajā vasarā ceļotājiem sagatavojis četrus tūrisma maršrutus pa Jelgavas novadu un Ozolnieku novadu. Maršrutos iekļautas katra reģiona ievērojamākās apskates vietas, saimniecības un aktivitātes, kas noteikti jāredz un jāizmēģina.

Maršruti būs piemēroti tiem, kas plāno ekskursiju pa Jelgavas apkārtni radu un draugu kompānijā, kopā ar darba kolektīvu vai skolēnu klasi, jo apskates vietas iespējams apmeklēt iepriekš piesakoties, tāpēc vairāk piemērotas grupām. Plānojot ekskursiju, ar objektu saimniekiem ir jāsazvanās un jāsaskaņo ierašanās laiks. Pilns maršrutu apraksts pieejams mājas lapā www.visit.jelgava.lv sadaļā "Maršruti un ekskursijas". Vairāk informācijas pa tel. 63005447 vai e-pastu [email protected]

Maršruts "Ozolnieku novada vērtības un lepnums". Maršruts iepazīstina ar Ozolnieku novada vērtībām - ievērojamu novadnieku Jāņa Čakstes un Edvarta Virzas dzīvi un darbību, vēsturiskiem notikumiem pie Vareļu pieminekļa, lauku gardumiem kaziņu saimniecībā "Līcīši" un ķiploku pārstrādes uzņēmumā "Antek", sportiskām relikvijām motosporta ekspozīcijā Ozolniekos, kā arī ar dzīvnieku pasauli mini zoo "Lauku sēta".

Apskates objekti: ķiploku pārstrādes uzņēmums "Antek" - kaziņu ferma "Līcīši" - Ozolnieku motosporta ekspozīcija - mini zoo "Lauku sēta" – Teteles tornis un parks - Vareļu piemineklis - Jāņa Čakstes memoriālais muzejs "Auči"- E. Virzas un E. Stērstes memoriālā māja "Billītes".

Maršruta garums: 60 km

Maršruts "Trīs ciemi Jelgavas novadā - Svēte, Zaļenieki, Nākotne". Maršruts ir īpaši piemērots darbīgajiem un zinātkārajiem. Svētē var uzzināt maizes cepšanas noslēpumus un iepazīt keramiķa arodu. Zaļenieki aicina pārliecināties, cik zaļa dzīve bijusi muižkungiem, Zaļenieku baznīcā apskatīt lielāko zvanu Jelgavas novadā, kā arī izbaudīt mirkļus krāšņajā kokaudzētavas "Aptiekas" dendrārijā. Maršruts noslēdzas Nākotnē - ciemā, kur apskatāmi planētas lielākie putni – strausi.

Apskates objekti: Maizes ceptuve "Svētes maize" - keramikas darbnīca Svētē - Zaļenieku (Zaļā) muiža un parks - Zaļenieku kokaudzētava "Aptiekas" - Zaļenieku baznīca - strausu ferma "Mazzariņi".

Maršruta garums: 40 km

Maršruts "Muižu noslēpumi un lauku labumi Jelgavas novadā". Maršruts ved aizraujošā ceļojumā pa leģendām apvītajām Jelgavas novada muižām. Ceļā būs iespējams nogaršot Mālkalnu saimnieces gatavoto mājas sieru, iepazīt kokamatnieka arodu "Amatnieku" darbnīcā un atklāt patiesību par noslēpumaino raķešu bāzi Tīsos. Veselīga pastaiga svaigā gaisā gaida Vilces dabas parkā. Lolitas Duges tējas namiņā varēs nobaudīt neparastu piparmētru tēju garšu, bet Blankenfeldes muižā jāapskata zvanu muzejs un jānogaršo veselīgais plūškoka sīrups. Lai apmeklētu visas maršrutā iekļautās vietas, jāplāno divas dienas, bet vienai dienai jāizvēlas tīkamākie apskates objekti.

Apskates objekti: Lielvircavas muiža - Lielvircavas baznīca - Ģ. Eliasa dzimtās mājas "Zīlēni" - Lielplatones muiža - kokapstrādes darbnīca "Amatnieki" - zemnieku saimniecība "Blūdži" – Tīsu raķešu bāze - Vilces muiža un parks - Lolitas Duges piparmētru namiņš - Blankenfeldes muiža.

Maršruta garums: 75 km

Maršruts "Jelgavas novada ziemeļpuses dārgumi". Maršruts atklāj Jelgavas novada ziemeļu daļu. Tas ved uz noslēpumaino Valgundes klosteri, iepazīstina ar staltbriežu, dambriežu un muflonu dzīvi uzņēmumā "Buku audzētava" un eksotiskiem dzīvniekiem saimniecībā "Pie tēvoča Garika". Ziemassvētku kauju piemiņas muzejā "Mangaļi" un Ložmetējkalna apkārtnē apskatāmas vēstures liecības par latviešu strēlniekiem un Ziemassvētku kaujām. Uzņēmumā "Gneiss" var izpētīt dolomīta šķembu ražošanu, bet uzņēmumā "Laflora" – kūdras ieguves un pārstrādes procesu. Melleņu sezonas laikā būs aizraujoši apmeklēt krūmmelleņu audzēšanas saimniecību "Arosa-R".

Apskates objekti: Valgundes klosteris - briežu dārzs "Buku audzētava" – saimniecība "Pie tēvoča Garika" - Ziemassvētku kauju muzejs "Mangaļi" - Ložmetējkalns Tīreļpurvā – dolomīta šķembu ražošanas uzņēmums "Gneiss" – kūdras ražotne "Laflora" - krūmmelleņu saimniecība "Arosa-R" (jūlijs – septembris).

Maršruta garums: 75 km

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5722928sec.