Min pedāļus, dodies pārgājienā vai orientējies aktīvās atpūtas pasākumā «Esi Zvērā!»

2020. gada 22. augustā Kocēnu novada Zilākalna pagastā, pie ZTorņa norisināsies aktīvās atpūtas pasākums "Esi Zvērā!", kas būs arī ZTorņa atklāšanas un ciema svētki.

Visas dienas garumā ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties dažādās aktīvās atpūtas aktivitātēs, baudīt dabas un industriālo mantojumu un noslēgumā klausīties lielisku mūziku no grupām "Dzeltenie pastnieki" un "Kasetes".

Šajā gadā apmeklētājiem durvis vēris jauns tūrisma objekts – Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centrs jeb ZTornis, kurš atradis mājvietu senā ūdenstornī, to papildinot ar piebūvi. ZTorņa telpas nu stāsta par Zilokalnu kā dabas objektu un industriālo ciematu – šaursliežu dzelzceļu, kūdras ražoti un, protams, pašu ūdenstorni. Ztornis aicina 22. augustā baudīt šo piedāvājumu, jo tieši šajā dienā ieeja apmeklētājam būs bez maksas, kā arī piedalīties aktīvās atpūtas aktivitātēs.

Pasākums "Esi zvērā" sāksies plkst. 11.00 ar reģistrāciju, savukārt plkst. 12.00 norisināsies pasākuma atklāšana. Šis gads ir īpašs ar to, ka ikvienam dalībniekam būs iespēja distancēs doties pašam un virzīties pēc speciāli izstrādātas leģendas. Pasākuma dalībniekiem būs sagatavots "Īsais velomaršruts" (17 km), kas vedīs Mujānu virzienā un pa Zaļo dzelzceļu atpakaļ uz Zilokalnu. Savukārt "Garais velomaršruts" (30 km) vedīs Dikļu virzienā, izbaudot uzņēmēju piedāvājumu, vēsturiskas vietas un Zaļo dzelzceļu. Sportistiem būs iespēja šos velomaršrutus apvienot un doties 43 km distancē. Savukārt tiem, kuriem staigāšana vairāk pie sirds, būs sagatavots 16 km pārgājiena maršruts, kuru arī varēs iziet pēc speciāli sagatavotas leģendas. Bet tie, kuri labprātāk vēlētos asināt prātu, pildot uzdevumus un meklējot kontrolpunktus, aicināti piedalīties orientēšanās spēlē pa Zilākalna ciemu un tā apkārtni.

Kad aktīvā sadaļa būs noslēgusies, aicinām ikvienu baudīt divus patīkamus koncertus – plkst. 17.00 uzstāsies grupa "Kasetes", kuras pirmsākumi meklējami 2012. gadā Kocēnu novada Vaidavā, pārstāv sintpopa mūzikas stilu un šopavasar izdevuši jaunu albumu ar nosaukumu "Dialogue". Savukārt plkst. 18.30 koncertu sniegs leģendārie "Dzeltenie pastnieki" - 1979. gadā izveidotā latviešu mūzikas grupa tiek uzskatīta par vienu no jaunā viļņa un regeja pionieriem Latvijā.

Visas aktīvās atpūtas aktivitātes būs iespēja uzsākt pildīt jebkurā brīdī laika posmā no plkst. 12.00 līdz plkst. 17.00, taču aicinām visus ierasties jau uz pasākuma atklāšanu, lai izjustu piedzīvojuma garšu un paspētu uz noslēguma koncertiem!

Lai veiksmīgāk norisinātos reģistrācija pirms pasākuma, uz aktīvās atpūtas aktivitātēm aicinām iepriekš pietiekties: ej.uz/zvera2020, [email protected], +371 28644530.

Aktīvās atpūtas aktivitātēs dalība par maksu, bet koncertos - bez maksas.

Visa pasākuma laikā aicinām ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus un informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana sabiedrības informēšanas mērķim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56246805sec.