Valmieras puse pulcē vietējās dabas garšas baudītājus

2016. gada 21.maijā notika Valmieras Tūrisma informācijas centra, Valmieras tehnikuma un "Valmiermuižas alus" darītavas rīkotā meistarklase – degustācija "Dabas garša – Burtnieka zandarts ". Meistarklasi vadīja "Restorāns 3" šefpavārs Ēriks Dreibants.

Meistarklases dalībniekiem bija iespēja baudīt četru kārtu degustācijas pusdienas – sālīta zandarta fileju ar priežu čiekuru sīrupu, zaķskābenēm un sparģeļiem; zandarta un vēžu zupu ar iesala plāno maizi, ceptu zandarta fileju ar brekša kroketi, nātrēs glazētiem jaunajiem burkāniem un skābeņu mērci. Papildus tam katrai maltītes kārtai tika servēts piemeklēts vīns. Tāpat ikvienam gardēdim bija iespēja nobaudīt arī desertu, kas gatavots no rabarberiem.

Kā atzina šefpavārs Ēriks Dreibants, Valmiera un tās apkārtne viņam asociējas ar Burtnieka zandartu, tādēļ meistarklasē tika piedāvāti ēdieni, gatavoti no zandarta. Šefpavārs uzskata, ka Vidzeme ir ļoti augstvērtīga, dabas veltēm bagāta teritorija, īpaši meži, pļavas. Tieši tur ir meklējama Rīgas-Gaujas gastronomijas reģiona identitāte. Pasākuma dalībnieki neslēpa emocijas un bilda, ka vietējais produkts, kas šoreiz gatavots, izmantojot gardēžu mekas – Francijas pavārmākslas tehnikas, garšo pārsteidzoši, pat unikāli.

Meistarklase notika Rīgas - Gaujas gastronomijas reģiona, kā Eiropas Gastronomijas reģiona zīmola popularizēšanas nolūkā. Zīmolu Rīgas - Gaujas gastronomijas reģiona partneri – Rīgas tūrisma attīstības birojs, Cēsu novada, Siguldas novada, Valmieras pilsētas pašvaldības un Gaujas Nacionālā parka klasteris, ieguva 2015.gadā, izstrādājot īpašu Rīgas-Gaujas gastronomijas reģiona konceptu - Wild at palate (Ar dabu šķīvī). Koncepts vērsts uz gastronomijas tūrisma veicināšanu, Gaujas Nacionālā parka kā tūrisma galamērķa stiprināšanu. Koncepta pamatideja ir popularizēt gastronomijas produktus un izejvielas, kas ir pieejamas mūsu pašu saimniecībās, mežos, upēs vai pļavās. Tas ļoti cieši saskan arī ar "Restorāns 3" darbības koncepciju – "Dabas garša", piedāvājot ēdienus no sezonā aktuāliem, savvaļas un bioloģiskiem produktiem. Savukārt Burtnieka zandarts identificējas ar konkrētu teritoriju, tādēļ ļoti labi iekļaujas Valmieras un apkārtējo novadu kā vienota tūrisma galamērķa veicināšanā arī gastronomijas tūrismā.

Jāpiemin, ka no 2016. gada 26.jūnija līdz 9.jūlija Vaidavā notiks arī 1. Starptautiskais keramiķu simpozijs "Mālēdiens 2016", ko  rīko SIA "Radošuma meka" sadarbībā ar Vaidava Ceramics. Simpozijā 17 dažādu valstu mākslinieki gatavos vietējā sarkanā māla traukus ēdienam. Savukārt simpozija finālā 8. un 9.jūlijā būs Valmiermuižas vēstniecības Rīgā šefpavāra servētas vakariņas. Tas būs vēl viens pasākums šajā gadā, kas popularizēs Eiropas gastronomijas reģiona zīmolu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49276805sec.