Talsos aicina izbaudīt izstādi «Caur logu skatoties»

Lietišķās mākslas izstāde "Caur logu skatoties" Talsu novada muzejā ir veltīta Spāres Tautas lietišķās mākslas meistares Mirdzas Strazdiņas (1929 - 2013) piemiņai.

Ekspozīciju veido Talsu novada Ģibuļu pagasta tautas lietišķās mākslas kolektīvu "Kurši" un "Nāmetiņš" rokdarbnieču daudzveidīgie darbi un Mirdzas Strazdiņas darbi no Talsu novada muzeja krājuma un viņas kaimiņu pūralādēm.

Izstādes daudzveidība – adījumi, tamborējumi, šuvumi, izšuvumi, austi audumi, filcējumi un radošas autortehnikas darbi tapuši sadarbībā ar ES un Talsu novada pašvaldības atbalstīto biedrību "Tautas lietišķās mākslas meistardarbnīcas "Kurši" projektu "Japāņu lāpīšanas tehnikas, trikotāžas rotu, seno latvju rakstu zīmju un dabas krāsu sintēze rokdarbos". Projekta norises laikā, piecās meistarklasēs TLMK "Kurši" dalībnieces un citi interesenti varēja iegūt jaunas zināšanas un apgūt dažādas rokdarbu darināšanas tehnikas. Apgūstot krāsu mācības un kompozīcijas pamatus, tika darināti darbi, iedvesmojoties no Ģibuļu pagasta Sūniņu ezera apkārtnes ainavas fotogrāfijām dažādos gadalaikos, kuras cauri gadu ritējumam iemūžinājusi Biruta Austrupa. Otrreiz, izmantojot dažādus trikotāžas audumus, tika darinātas skaistas kaklarotas. "Japāņu lāpīšanas" tehnikas daudzveidību apgūstot, tapa dekoratīvi spilveni un kleitu rotājumi.

Izstādes krāsainību un darbu bagātību papildina arī Mirdzas Strazdiņas dzimtās puses Spāres rokdarbnieces no TLMK "Nāmetiņš" ar adītajiem rakstainajiem cimdiem, zeķēm un maučiem, kuru krāsas saskatītas tās puses mežos, laukos un skaistajā Spāres ezera ūdeņos.

Izstāde apskatāma no 2020. gada 4. februāra līdz 8. martam, bet tikšanās ar izstādes autorēm notiks 8. februārī plkst. 12:00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41430807sec.