Augļu un ogu labumus ražo Kandavas novadā [2]

Vieta, kas izklaidē bērnus, ražo Latvijas produktus un aicina tūristus paraudzīties uz gliemežu dzīvi mājas sētā ir tā vērta, lai paciemoties tajā.

Pašā Kurzemes vidū, Kandavas novadā ir lauku mājas ''Kangari''. Tā ir vieta, kur vienlaikus notiek aktīvas bērnu nometnes un, kur uzcītību audzē gliemežus. Vasarās tur notiek īpaša rosība - saimnieko bērni un pagalmu pieskandina tūristu čalas, kuri brauc skatīties vīngliemežus. Rudenī "Kangaros" ir pavisam cita darbība. Kad bērni jau devušies uz skolu un gliemeži ieslīkst ziemas miegā, tad mājas ražotnē galdā tiek celtas ogas un augļi. Nu jau gadus astoņus no pašu audzētām ogām un augļiem top visvisādas gardas lietas. Saimniecība ir pavisam neliela un arī ražošanas apjomi ir mazi, bet katram nomizotajam, sagrieztajam, izžāvētajam vai izvārītajam gala rezultātam burciņā vai tūtiņā ir klāt arī šķipsniņa mīlestības, kas ielikta gan audzējot, gan ražojot.

Nodarbe, kas sākusies pavisam nejauši nu jau rudenī un ziemā aizņem lielu daļu dienas laika un reizēm iestiepjas arī naktī. Bet ko darīsi – ja Dievs devis pilnus krūmus cidonijām un jāņogām, pilnus kokus plūmēm un āboliem, jāņem tik nazis un karote rokā un jāsāk strādāt, lai var paspēt visu ražu pārvērst garšīgos un veselīgos gardumos.

Žāvēti āboli, bumbieri, cidonijas, rabarberi un dzērvenes garšo gan bērniem, gan lielajiem. Žāvētos augļus un ogas var ēst tāpat vien konfekšu vietā, likt klāt brokastu putrai vai jogurtam, cept  rupjmaizē, cepumos vai saldajās bulciņās, gatavot no tiem desertus vai pievienot tējai.

Dažādi ievārījumi iecienīti gan pie pankūkām, gan arī sieriem un cepešiem. No dzērveņu, rabarberu un cidoniju sīrupa var pagatavot gardus un atspirdzinošus dzērienus un arī saldos ēdienus. Bet čatniji der gardēžiem kopā ar zivīm, sieru un dažādiem gaļas ēdieniem- ceptu vai grilētu gaļu, pastētēm, cepešiem, ruletēm un asinsdesām. Šī gada piedāvājumā ir jāņogu, ķiršu ērkšķogu, rabarberu, ābolu un apelsīnu čatnijs. Īpašs ir ''Bumbieru našķis pie siera'', kura recepte ir atceļojusi no Francijas un, kas brīnišķīgi sader kopā ar Brie sieru.

Visi garšīgie produkti tiek gatavoti ''kā mājās'', bez nekādām sliktām piedevām, garšas pastiprinātājiem, stabilizētājiem, realizācijas laika pagarinātājiem u.t.t.,  un ne velti tirdziņos nereti pircēji saka – ''to jau pats arī var pagatavot!'' Protams, ka var! Bet, ja nav bijis laika, vai nav bijis no kā, var doties uz tirdziņiem, lai iegādātos. Var braukt arī ciemos, kur būs iespēja visu pagaršot un tad izvēlēties. Visus našķus un dāvanas var iegādāties uz vietas ''Kangaru'' mājās, iepriekš piezvanot un sarunājot apmeklējumu. Bet, ja nav laika braukt uz laukiem, var doties uz kādu tirdziņu dažādās Latvijas pilsētās. Ja vēlaties iepriecināt savu darba kolektīvu, ir iespēja vienoties, ka visi gardumi ierodas tieši pie jums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 TIC 05/21/2015 14:32 Šeit nav uzsvērts, ka TIKAI no pašu audzētiem.

2 es 02/23/2015 13:32 Brīnišķīgi. Bet apelsīni jau nav pašu audzēti!


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44221282sec.