Rēzeknes pilsētas svētkos Streiča kinonakts mistērija

Rēzeknes pilsētas svētki noritēs no 4. līdz 6. augustam un svētkos allaž jālepojas ar saviem cilvēkiem – kā rēzekniešiem, tā novadniekiem. 5. augustā, uzreiz pēc svētku gājiena, plkst. 21.30 Festivāla parkā sāksies muzikālais brīvdabas koncertuzvedums "Streiča kinonakts mistērija Rēzeknē", atskanēs uzsauciens "Uzmanību! Kamera! Motors!" un varēsim izbaudīt mūsu novadnieka Jāņa Streiča pazīstamāko kinofilmu epizodes, citātus un brīnišķīgo mūziku.

Caur latviešu dižā kinomeistara Jāņa Streiča dažādu laiku populārākajām kinofilmu melodijām, dziesmām, dejām, fragmentiem, atmiņām, smieklīgiem atgadījumiem, filmu citātiem, kuri  nu jau kļuvuši par klasiku, trakulīgiem dančiem, kopā ar  teātru un kino aktieriem, dziedātājiem un dejotājiem, izdzīvosim Streiča  kinonakts mistēriju Rēzeknē.

Festivāla parka skatuve uz laiku pārtaps par filmēšanas laukumu un ikviens, kurš šeit ieradīsies, varēs izbaudīt visizsmalcinātākos  "latviešu kino virtuves" noslēpumus. Tautā mīlēti aktieri, traģiķi un komiķi, epizožu un masu skatu dalībnieki, kā arī viss filmu tapšanā iesaistītais personāls, sākot no kostīmu un rekvizītu pārzinēm, ģērbējām, šoferiem, operatoriem, apgaismotājiem, skaņu režisoriem, grima māksliniekiem un asistentiem izspēlēs, izdziedās un izdancos stāstu par dižā latviešu kinorežisora Jāņa Streiča daiļradi, kurš līdz šim ir radījis vairāk kā divdesmit latviešu tautas atmiņā un kinovēsturē paliekošas un mīlētas kinofilmas. Populārākās prot citēt visu paaudžu pārstāvji ikvienā Latvijas pilsētā un pagastā. Kā sacījis maestro Raimonds Pauls: "Ko tad es viņu te slavēšu, viņa filmas citē tauta."

Režisors inscenētājs Jānis Streičs ir visspilgtākais kino meistars Latvijā, viņš mīl savus aktierus un skatītājus, mīl dzīvi, savu dzimto pusi Latgali un savu Tēvzemi. Cilvēki ir viņa mākslas iedvesma un šo dzīvo un cilvēcisko var atrast jebkurā viņa filmā.

Koncertuzvedumā "Streiča kinonakts mistērija Rēzeknē" ikvienam skatītājam būs iespēja atsaukt atmiņā tādas lieliskā kinorežisora filmās kā : "Kapteiņa Enriko pulkstenis", "Uzticamais draugs Sančo", "Mans draugs – nenopietns cilvēks", "Teātris", "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", "Aizaugušā grāvī viegli krist", "Cilvēka bērns", "Likteņdzirnas",  "Rūdolfa mantojums" u. c.

Atrodoties Jāņa Sreiča  kino filmēšanas laukumā, protams, neiztikt arī bez spilgtākajām epizodēm no filmām un citātiem, piemēram: "Kultūra, sievasmāt, sākas no mazmājiņas!", "Kas uotruoks – zyrgs voi mašyna?", "Mūs  taču garīgi sen jau nekas nesaista – ne tu interesējies par hokeju, ne par rokasbumbu", "Grand amigo, centrifugo", "Skatos, Lāsmiņa – smuka meitene, bet izaugs un būs tāda pati resna govs kā mamma!", "U meņa vse dokumenti v porjadke", "Netaisi pauzi bez vajadzības, bet ja esi sākusi, tad izturi! Izturi cik tev iekšā!".

Kino orķestris pianista Jura Kristona vadībā kopā ar postfolkloras grupu "Rikši" rūpēsies par labskanību un īpašām kino melodiju apdarēm, kuras izdziedās aktieris un Latvijas Nacionālās  operas un baleta tenors Juris Jope, operdziedātāja un mūziklu aktrise, TV seriāla "Lieliskais gadsimts" dublāžas balss – mecosopārns Baiba Renerte, kā arī atraktīvais folklorists un dziedātājs Ēriks Zeps. Īpašu dzirksti uzšķils dejotāji Mārtiņš Kagainis, Zane Prokofjeva, Rolands Šteinbergs, Egija Abaroviča un Reinis Rešetins, horeogrāfes Ievas Kemleres vadībā, bet kinonakts vadītāju lomās iejutīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieris Uldis Anže un Latvijas Nacionālā teātra aktrise Indra Burkovska. Kinonakts mistērijas kulminācijā mēs pavisam noteikti ieraudzīsim dažādus ikvienam skatītājam atpazīstamus un mīļus lieliskā  kinorežisora brīnišķīgos filmu aktierus: Leonu Krivānu, Ivaru Kalniņu, Jāni Skani, Baibu Indriksoni un arī pašu izcilo kino meistaru Jāni Streiču. Koncertuzveduma režisors – Valdis Pavlovskis, gaismu mākslinieks – Egils Kupčs, videomāksliniece – Keja, tehniskais vadītājs – Intars Gegusts, producente – Ieva Šteinberga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17260408sec.