Līdz 1.pirts festivālam Latgalē palikusi 1 diena

Vēl tikai diena ir palikusi līdz 1. pirts festivālam "Ozolpēriens 2017", kas norisināsies Ozolaines pagasta Bekšu ciemā no 21.-23.jūlijam. Festivāla programma ir tapusi un pasākums solās būt interesants gan lieliem, gan maziem.

Festivāla pēdējā, papildinātā, gala programma ir pieejama visiem interesentiem www.ozolaine.lv mājaslapā un www.facebook.com/ozolainespagasts vietnē. Programmā sniegta detalizēta informācija par visām aktivitātēm, to valodu un atzīme, kas ir maksas pakalpojums un kas ir bezmaksas. Festivāla apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt gan bezmaksas pirti, kur savā nodabā ļauties pirts priekiem, gan arī doties pie pirtniekiem un masieriem, nododot sevi profesionālu meistaru rokās (par pirtnieku noteiktu maksu). Festivāla laikā notiks dažādas radošās darbnīcas, meistarklases un lekcijas. Jāatzīst, ka daudzas no tām vadīs savā nozarē slavenas personības jeb nozares guru Latvijā, Krievijā un Lietuvā.

Piektdien, laikā no 17:30 – 20:30 ikviens interesents bezmaksas varēs piedalīties Latvijas slavenās zāļu sievas Līgas Reiteres seminārā par zaļo aptieku, ārstniecības augiem, zaļajām receptēm, ziedu kūrēm un pirti, tradīcijām un rituāliem. Piektdien un sestdien savu meistarību rādīs, stāstīs  un tālāk nodos slavens Krievijas pirts Guru Ivans Ivakins, kurš ir praktizējošs pirtnieks un grāmatas "Tēlainā pēršana krievu pirtī" ("Образное парение в Русской бане") autors. Piektdien, plkst. 18:45 Ivans Ivakins aicinās doties "Skaņu pirts" rituālā. Sestdien, plkst. 9:00 notiks lekcija iesācējiem "Pirts spēks veselībai un attīrīšanai", ko turpinās lekcija profesionāļiem par tēlaino pēršanu dzīvajā pirtī. Plkst. 13:00 meistars prezentēs "VedaPuls" veselības diagnosticēšanas ierīci un tās izmantošanu pirms un pēc pirts. Vakarpusē plkst. 17:00 viņa vadībā notiks meistarklase "Pērēja kustību un darbību pamats". Tāpat sestdien būs iespēja tikties ar Lietuvas pirts guru, daudzu pirts čempionātu uzvarētāju, pirts konkursu un festivālu organizatoru pirtnieku Vladas Jokubauskas, kura vadībā plkst. 14:00 notiks meistarklase "Klasiskā pēršana". Mūsu pašu pirtniece no Aglonas Anita Reščenko sestdien un svētdien plkst. 5:00 no rīta līdz ar saullēktu organizēs enerģētisko rituālu rīta rasā, kam sekos rīta rosme un pelde Bekšu dīķī. Sestdien plkst. 11:15 Anita aicinās uz lekciju "Pirts rituāls no sirds telpas". Savukārt sestdien plkst. 15:00 Gunārs Igaunis stāstīs par mūzikas instrumentu izmantošanu pirtī, bet Arnis Čakšs par harmonizējošām skaņām pirtī. Pirtnieces Lienītes Vītiņas – Zustrupas vadībā notiks pērlīšu rotu meistarklases, kur ikviens varēs sev izgatavot pērlīšu rotu ar baltu spēka zīmēm. Meistarklases notiks sestdien plkst. 13:00 un 17:00, bet pārējā laikā ikviens varēs ļauties Lienītes un viņas vīrā Jāņa Zustrupa meistarīgajām masieru rokām.

Dāmas aicinām palutināt sevi jogas nodarbībās, kas notiks sestdien plkst. 9:30 un 11:00. Nodarbību laikā būs iespēja uzzināt, kas ir "Air joga"  jeb joga gaisā. Piektdien plkst. 14: 45 Sanitas Puncules vadībā notiks lekcija par ēteriskajām eļļām. Festivāla laikā piektdien "Veselības telpas" teltī konsultēs enerģētiskais masieris Jānis Dvēselītis.

Piektdien laikā no 16.00-19.00 un sestdien laikā no plkst. 12:00 – 15:00 pasākuma teritorijā darbosies vizināšanās ar zirgiem. Pakalpojumu nodrošinās Ozolaines pagasta reitterapijas uzņēmums (Reitterapija ir ārstēšanas metode, kurā galvenais dziednieks ir zirgs). Lai arī reitterapijas seansi pašā pasākumā nebūs pieejami, taču interesentiem būs iespēja uzzināt vairāk par šo ārstēšanās metodi un praktiskajām iespējām tikt pie terapeita.

Tāpat festivāla laikā sestdien būs lekcija, prezentācija par efektīviem ekoloģiskajiem pirts tīrīšanas līdzekļiem, kas ir aktuāli visiem, kam ir sava privātā vai komerciālam nolūkam izveidotā pirts.

Gan lieliem, gan maziem būs iespēja padarboties radošajās darbnīcas – iemācīties uzmeistarot veselīgu kļavu lapu cepuri, radīt savai pirtij "pirts gariņu", pagatavot savas ziepītes vai skrubīti pirtij, iemācīties radīt zāļu paklājiņu pirtij, pirtsslotu, ar kuru turpat doties pirtī. Sestdien darbosies arī hennas ķermeņa zīmējumu darbnīca. Mazajiem apmeklētājiem piektdien un sestdien būs iespēja izklaidēties piepūšamajās atrakcijās, ka arī piedalīties radošajās darbnīcās.

Bagāta būs arī kultūras programma, trīs dienu laikā priecējot ar 4 koncertiem. Sestdienas vakars noslēgsies ar Igauņu dziedošās ģimenes koncertu, kam sekos zaļumballe ar Ingu un Normundu, bet par koncerta rozīnēm uzskatāms ugunsrijēju šovs un kustīgā uguns skulptūra. Savukārt piektdien vakarā pulcēsimies Līgo kalnā uz kolektīva "Rūnas" koncertu un visi, kam patīk ugunskurs, dziesmas, ģitāras un akordeona spēle, laipni aicināti uz tautu sadziedāšanos. Šajā pasākumā piedalīsies arī zelta balss Oskars Lustiks, priecējot gan ar dziedātprasmi, gan ģitāras spēli, tāpat ciemos būs arī čigānu dziesmu ansamblis "Čarger" ar ugunīgām un smeldzīgām dziesmām pie ugunskura un citi.

Piektdien un sestdien festivālā darbosies amatnieku, mājražotāju tirdziņš, kurā būs iespēja iegādāties veselīgas un skaistas lietas pirtij, sadzīvei, sevis lutināšanai un, protams, vēdera priekiem.

Ieeja pasākumā visu festivāla laiku būs bezmaksas. Festivāla tuvumā būs iespēja atstāt savu transportu. Tiem, kuri vēlēsies ļauties mierīgai atpūtai vairākas dienas, aicinām apmesties ar savu telti "Papardes zieda pilsētiņā". Protams, festivāla apmeklētājiem tiks nodrošinātas arī labierīcības, dzeramais ūdens, kā arī ēdināšanas pakalpojumi dažādām gaumēm, izvēloties sev tīkamāko ēdienkarti no tā, ko piedāvās pasākumā esošie ēdināšanas uzņēmumi.

Laikapstākļi šoreiz solās būt labi- sinoptiķi prognozē siltu laiku bez nokrišņiem, tāpēc jābrauc baudīt atpūtu dabā, svaigā gaisā, jāļaujas pirts priekiem un sevis sakārtošanai! Un šajā nedēļas nogalē tas viss būs atrodams pie mums- 1.pirts festivālā Latgalē, Ozolaines pagasta Bekšu ciemā! Tos, kuri būs atbraukuši no tālākām malām, sestdien savā stendā gaidīs Tūrisma informācijas stends, kurā būs iespēja uzzināt par citām apskates un atpūtas vietām, par pirtīm un naktsmājām Rēzeknes novadā!

Uz tikšanos Ozolainē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13087392sec.