Aicina veidot kopā virtuālo fotostāstu kolekciju «Runā Latgale»!

Latvijas simtgades svinību ietvaros aicinām ikvienu rēzeknieti un novadniekus iesaistīties Latvijas vēstures stāstu izzināšanā un papildināšanā! Dalieties ar ģimenes stāstiem, atmiņām, vēstures liecību fotogrāfijām un līdz 18. novembrim kopā veidosim virtuālo fotostāstu kolekciju “Runā Latgale”!

Latvijas valsts simtgadē Rēzeknes un novada vēstures liecībām ir būtiska loma. Virtuālās izstādes mērķis ir rosināt katru rēzeknieti un novadnieku ieskatīties savā ģimenē un atklāt savā ģimenē dzirdētos stāstus. Ģimenēs mantotie priekšmeti un albumi, ikviens  personiskais stāsts ir  neaprakstītā Latvijas vēstures daļa un laikmeta liecība.

Vairāku paaudžu saglabātās fotogrāfijas un priekšmeti, kurus vēlamies paturēt ģimenē un nodot bērnu bērniem, rada īpašu saikni ar savu dzimtu. Tāpēc taustāmās vēstures liecības – priekšmetus – varēsiet atstāt savās mājās, bet lūdzam dalīties ar foto un stāstiem par šiem priekšmetiem. Tie palīdzēs detalizētāk izzināt mūsu tautas vēsturi un cilvēku likteņus, atklājot Rēzeknes, novada un Latgales iedzīvotāju nozīmi Latvijas valsts 100 gados.

Aicinām ar Rēzekni, novadu vai vēsturisko Rēzeknes apriņķi saistītās ģimenē saglabātās vēsturiskās lietas nofotografēt un fotogrāfijas ar atmiņu stāstiem par tajās redzamajiem cilvēkiem un priekšmetiem sūtīt uz e-pastu: [email protected]. No 2018. gada maija līdz novembrim kopīgi veidosim novadnieku virtuālo fotostāstu kolekciju “Runā Latgale”, kas būs apskatāma pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” facebook lapā facebook.com/RezeknesKulturasUnTurismaCentrs  

Protams, daudzi priekšmeti un stāsti jau ir atrodami muzejos un arhīvos, bet noteikti vē ir neizpaustas personiskās atmiņas. Ja jūsu mājās ir interesants priekšmets (fotogrāfijas, trauki, rotaļlietas, apģērbi, vēstules utt.), kas atklāj vēsturiskus faktus, izstāstiet, ko paši esat piedzīvojuši vai ko par mājās esošajiem priekšmetiem un ar tiem saistītājiem notikumiem jums vēstījuši vecāki un vecvecāki, lai tie neizgaistu.

Veidosim Latvijas brīvības stāstus kopā!

Virtuālā izstāde par Rēzekni top Latvijas simtgades iniciatīvas “Brīvības ielu stāsts” ietvaros. Latvijā ir vairāk nekā 60 ielas, bulvāri un laukumi, kam ir dots Brīvības vārds un 9 lielākās pilsētas (Rēzekne, Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rīga, Valmiera, Ventspils) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Valsts reģionālās attīstības aģentūru, Latvijas Lielo pilsētu asociāciju ir iesaistījušās šajā akcijā ar vēstījumu “No Brīvības līdz brīvībai”, akcentējot Latvijas reģionu lomu valsts attīstībā un rosinot izzināt valsts reģionu nozīmi Latvijas vēsturē un nākotnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15743494sec.