Rēzeknē notiks starptautisks īsfilmu kinofestivāls

No 15. līdz 19. augustam Rēzeknē notiks jau VI starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls “Open Place 2018”, kas katru gadu kopā pulcē kino profesionāļus, jaunos kino meistarus un kino cienītājus.

15. augusta vakarā kinofestivāls “Open Place” tradicionāli sāksies ar dalībnieku un viesu ierašanos pa sarkano paklāju, kam sekos festivāla atklāšanas koncerts Latgales vēstniecībā GORS.

Kinofestivāls “Open Place 2018” Rēzeknē iepazīstina ar jaunākajām Baltijas jūras reģiona valstu īsmetrāžas filmām – konkursa īsfilmas būs skatāmas 16., 17., un 18. augustā no plkst. 16.00 līdz 19.00, pirms seansiem notiks arī īsas tikšanās ar filmu veidotājiem.

Ārpus konkursa festivāla ietvaros Latgales vēstniecībā GORS (Pils ielā 4) notiks vairāki koncerti, kino seansi, izrādes un jubilejas vakari, kā arī muzikālas tikšanās ar aktieriem un kino bērnu diena Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā (Atbrīvošanas alejā 97).

Kinofestivāls “Open Place 2018” noslēguma koncerts izskanēs 19. augustā, kurā uzzināsim īsfilmu konkursa uzvarētājus 6 nominācijās: festivāla Grand Prix, labākā aktrise, labākais aktieris, labākais režisors, labākais scenārijs un labākais operators. Pagājušajā gadā īsfilmu kinofestivāla “Open Place 2017” Grand Prix ieguva īsfilma “Viss kārtībā” (rež. Nina Knāga, Norvēģija, 2016).

Starptautiskais īsfilmu kinofestivāls “Open Place” Rēzeknē aizsākās 2013. gadā ar mērķi popularizēt un sekmēt Eiropas un Latvijas kinematogrāfa attīstību, rosināt jaunu un talantīgu kino nozares profesionāļu pieredzes apmaiņu un sadarbību, kā arī veicināt Rēzeknes atpazīstamību. Festivālu rīko Rēzeknes dome un pašvaldības aģentūra “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” sadarbībā ar nevalstisko organizāciju kinoindustrijas attīstībai “Blagaja vestj” (Krievija).

Biļetes uz VI starptautiskā Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāla “Open Place 2018” pasākumiem var iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs un bilesuparadize.lv, Latgales vēstniecībā GORS un Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā.

Sekojiet jaunumiem: openplace.lv  

facebook.com/OpenPlaceFilmFestival  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12697482sec.