10 ieteikumi, kas padarīs jūsu biznesa ceļojumu efektīvāku

Ir daudzas profesijas, kuru pārstāvju ikdienā darba komandējumi un biznesa braucieni ieņem ievērojamu vietu, tiem ir liela ietekme gan uz darba rezultātu, gan arī cilvēka personīgās dzīves kvalitāti. Tādēļ ir tikai loģiski, ka cilvēki mēģina savus profesionālos ceļojumus saplānot tā, lai tie būtu maksimāli efektīvi. Uzņēmējdarbībai veltītais portāls Enterpreneur.com ir apkopojis ieteikumus, kas būtu jāņem vērā, lai tas izdotos pēc iespējas labāk.

1.Rūpīgi izplānojiet savu pārvietošanos. Mūsdienās ir daudz iespēju pārvietoties – pa zemi, gaisu, ūdeni, dzelzceļu. Jūsu pārvietošanās maršruta plānošanai pieejiet rūpīgi – izpētiet optimālos variantus, ņemot vērā visus faktorus, arī tādus kā piemēram, vai pa ceļam būs iespējams strādāt, kāds ir komforta un organizatoriskais līmenis lidostās, kur nāksies pavadīt laiku starp lidojumiem. Veiksmīga ceļojuma plānošana ļaus gan ietaupīt naudu, gan iegūt papildus stundas, lai sagatavotos gaidāmajām pārrunām.

2.Nākamais solis ir naktsmītnes izvēle. Arī šeit piedāvājums ir plašs, tādēļ rūpīgi apsveriet savas vēlmes un nepieciešamības. Nerezervēt pirmo viesnīcu, kas iekrīt acīs, labāk pameklējot, atkal radīsies iespēja ietaupīt pat vairākus simtus. Izdarot izvēli, apsveriet visus apstākļus, piemēram, ja labs viesnīcas piedāvājums ir 30 minūšu brauciena attālumā no tikšanās vietas, pieskaitiet arī laiku un izdevumus par ceļu.

3.Saprotiet, kur ir vērts taupīt, bet kur ne. Piemēram, daudz kur wi-fi pieeja jau ietilpst viesnīcas cenā, izmantojiet to. Savukārt, augstākas klases nomātā automašīna varbūt atstās iespaidu uz potenciālo biznesa partneri, tādēļ tam taupīt nevajag.

4. Turiet savu telefonu ieslēgtu. Vairums profesionāļu tā rīkojas jebkurā gadījumā. Uzturiet sakarus ar savu komandu mājās birojā, “turiet roku uz pulsa”, kur iespējams, pieslēdzieties wi-fi. Laba ideja ir portatīvajās ierīcēs fiksēt darījumu piezīmes.

5.Sastādiet darījumu ceļojuma plānu. Darbu plānošana ne tikai palīdzēs strukturēt jūsu ceļojuma mērķus un noteikt prioritātes, bet arī motivēs jūs paveikt vairāk. Detalizēti izplānojiet visus darbus, kas šajā laika posmā veicami, un arī – kad, kur un kā jūs to paveiksiet.

6. Saplānojiet, kā kontaktēsities ar saviem darbiniekiem birojā. Komandējuma specifikas dēļ jūs nevarēsiet ar mājās palicējiem sazināties nepārtraukti, tādēļ vislabāk būtu norunāt konkrētus laikus, kad saziņa notiks, kā arī – kādas metodes izmantosit (telefons, e-pasts, skype, vai kas cits). Tāpat ieplānojiet laiku, kad pārbaudīsiet savus e-pastus un atbildēsit uz svarīgākajiem.

7. Maksimizējiet savus ieguvumus no brauciena. Padariet komandējumu maksimāli efektīvu – varbūt tuvu pilsētai, kurp dodaties, ir vēl kāds svarīgs klients, apciemojiet arī viņu. Ja atliek laiks, iepazīstieties tuvāk ar jaunumiem jūsu nozarē, viņu organizatorisko pieredzi, un padalieties ar to nozares sociālo tīklu lapās. Vienmēr iepriekš sastādiet visu potenciālo aktivitāšu un ieguvumu sarakstu.

8. Sakravājieties gudri. Arī tam, vai esat paņēmis līdzi pareizās lietas, ir liela ietekme uz brauciena veiksmīgu norisi un jūsu psiholoģisko komfortu. Neņemiet pārāk apjomīgu bagāžu, tā būs traucēklis jūsu mobilitātei un tikai sagādās liekas raizes.

9. Dodiet sev pietiekamu laiku atpūtai. Tas varbūt pirmajā brīdī šķitīs pretrunā ar iepriekšējiem ieteikumiem, bet tā ir taisnība – atpūta un relaksācija arī ir svarīga, lai veiksmīgi sasniegtu iecerētos biznesa mērķus. Rietumu pasaulē tā ir viena no izplatītākajām darījumu braucienu kļūdām – ieplānot daudz vairāk, kā reāli iespējams kvalitatīvi izdarīt, un rezultātā nonākt līdz spēku izsīkumam, zaudējot uztveres asumu.

10. Iepazīstiet vietējo vidi. Lai arī jūsu ceļojuma primārie mērķi ir profesionāli, ieteicams pievērst uzmanību arī apkārt notiekošajam – iepazīt pilsētu, aiziet uz kādu kultūras pasākumu vai labu restorānu. Tā jūs kopumā jutīsities harmoniskāk, kas gan atstās pozitīvu ietekmi uz rezultātiem, gan arī dos jums lielāku gandarījumu par braucienu kopumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14903212sec.