Vislabākās pasaules vietas, kur sievietes var ceļot vienatnē - 1.daļa

Ceļot vienatnē, īpaši sievietēm, var sākumā izraisīt bailes, jo divatā vai lielākā kompānijā vienmēr liekas drošāk. Tomēr ir reizes, kad par spīti visam gribas piedzīvojumu garšu gūt ceļojot vienatnē, pavadot laiku ar sevi. Ir vietas pasaulē, uz kurām, pēc citu ceļotāju ieteikumiem, var droši doties sieviete viena pati.

Starp draudzīgākajām pilsētām ceļotāji min, piemēram, Barselonu, Ostinu, Dubrovniku. Tās tiek atzītas ne tikai kā ļoti draudzīgas, bet arī tur ir rodamas atrakcijas, kas spēs izklaidēt arī bez kuplas draugu kompānijas pie sāniem.

Barselona, Spānija

Barselona ir pilsēta, kuru droši apskatīt vari doties ar kājām. Grūti būs apmaldīties, ja līdzi būs karte vai, piemēram, aplikācija mobilajā telefonā, kas palīdz orientēties. Pastaigā var doties gar pludmali, pa parkiem vai vienkārši dienu pavadīt iepērkoties. Arī paēst šajā skaistajā, saules pielietajā pilsētā ļoti labi var vienatnē. Piemēram, var doties baudīt maltīti uz kādu no uzkodu restorāniem ar brīnumskaistu skatu un nemaz nejusties vientuļi.

Sietla, Amerikas Savienotās Valstis

Sietlā augstā godā tiek celta kafija – te cilvēki īpaši ir rūpējušies par kafijas dzeršanas kultūras uzturēšanu. Tāpēc sievietes, kuras vēlas ceļot vienatnē un jo īpaši tās, kuras dievina un izbauda katru kafijas tasi, droši kā sava ceļojuma galamērķi var izvēlēties Sietlu. Kafijas dzeršanas kultūra šajā pilsētā ir veicinājusi arī to, ka kafejnīcas ir teju uz katra ielas stūra. Un tā kā pilsētas centrā ne tikai kafejnīcas ir kompakti izvietotas viena pie otras, bet arī veikali, tad Sietlas centrs bez liekām galvassāpēm ir izstaigājams ar kājām.

Minhene, Vācija

Vācu laipnība un draudzīgā mentalitāte katram tūristam liek justies gaidītam. Tāpēc dodoties uz Vāciju, uz Minheni, vienatnē sievietei nav jāuztraucas par neviesmīlīgu un noraidošu attieksmi. Tieši pretēji – vietējie būs atsaucīgi kā mazā beķerejā, tā tūristu ielenktā apskates objektā.

Dubrovnika, Horvātija

Horvātijas tūrisma nozares uzplaukums ir padarījis ceļošanu pa šo valsti arvien vienkāršāku. Turklāt valsts pievilcību palielina tās zemais noziedzības līmenis, kas noteikti ir būtisks faktors sievietei izvēloties ceļot vienatnē.  

Bruģētās pievilcīgās Dubrovnikas pilsētas ieliņas vada tūristus gar amatnieku veikaliņiem un vietējo iedzīvotāju iecienītām kafejnīcām. Kā lieliska izklaide vienatnē Dubrovnikā būs arī pludmales apmeklēšana, kas atrodas vien dažu minūšu attālumā no vecpilsētas. Pludmalē var izmantot iespēju nirt, izbraukt ar kajakiem jeb smailītēm.

Ostina, Teksasa

Ostina daudziem ir labi zināma pateicoties tur notiekošajiem krāšņajiem festivāliem. Šeit starp visiem festivāliem teju katrs atradīs sev vispiemērotāko, piemēram, tie tiek veidoti gan vīna un ēdienu baudītājiem, mūzikas, filmu ekspertiem, arī sporta entuziastiem. Ostinas apmeklēšana tieši šajā karstākajā festivālu laikā paver ne tikai iespējas ar vērienu izbaudīt ceļojumu, bet arī iepazīties ar jauniem cilvēkiem. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39975214sec.