Vai ceļošana vienatnē ir domāta jums? Atbildiet uz 8 vienkāršiem jautājumiem! [1]

Pat uzmetot ātru skatu sociālajiem tīkliem un neskaitāmajiem, mūsdienās tik populārajiem ceļotāju blogiem, kļūst skaidrs, ka daudzi cilvēki šodien priekšroku dod ceļojumiem vienatnē jeb “solo”. Un šāds ceļošanas veids viņiem ir ne tikai objektīva apstākļu sakritība, bet arī spēj sniegt iespaidiem un emocijām bagātu ceļojumu. Tomēr, pirms, iedvesmojoties no jaukajiem “selfijiem” doties ceļojumā uz savu roku pašam, derētu apsvērt, vai tas ir piemērots tieši jums. Maltītes vienatnē, visi lēmumi jāpieņem un par visu jāatbild pašam, vakaros blakus nav tuvu cilvēku, ar ko dalīties pa dienu uzkrātajos iespaidos .. solo ceļojumiem mēdz būt arī ēnas puses (tas gan atkarīgs no ceļotāja dzīves uztveres). Tādēļ piedāvājam mēģināt sev atbildēt uz astoņiem vienkāršiem jautājumiem par šo tēmu. Ja atbildi uz vairāk kā pusi no tiem būs “jā”, jums vismaz reizi dzīvē vajadzētu šādu piedzīvojumu izmēģināt.

Vai jums viegli padodas kontaktēties un sadraudzēties ar nepazīstamiem cilvēkiem? Sākumā situācija, kad viss laiks pieder jums vienam un neviens lieki netraucē, ir sajūsminoša, taču ar laiku var sākt nomākt garlaicība. Tad saruna ar svešinieku vakarā bārā būs īsti laikā. Jebkurā gadījumā, pat risinot praktiskas dabas jautājumus, jums bieži nāksies uzrunāt svešus cilvēkus. Vai esat tā tipa cilvēks, kas šādās situācijās jūtas kā zivs ūdenī? Introverta tipa cilvēkiem tas var sagādāt īstas mocības. Iesakām kaut ik pa laikam palikt hosteļos, kur pulcējas līdzīgi ceļotāji, daudzi no kuriem arī ir viena, un interesantas sarunas, un kas zina, pat draudzības veidojas viegli un nepiespiesti.

Vai jūs spējat sevi aizstāvēt? Diemžēl jautājumu par drošību ceļojot mēs nedrīkstam ignorēt. Un solo ceļotāji diemžēl ir viegls mērķis dažāda veida neliešiem, tāpēc pret drošības jautājumiem jums jāattiecas ar dubultu uzmanību. Galu galā, jums nebūs pat, kas pieskata mantas, kamēr dodaties peldēties un ejiet dušā. Esiet uzmanīgi un rūpīgi apsveriet katru sīkumu!

Vai protat labi orientēties svešās vietās? Ceļot pa svešu valsti, kuras valodu jūs nezināt, atrast vajadzīgos objektus un izmantot sabiedriskā transporta sistēmu var būt visai izaicinošs uzdevums. Novērtējiet sevi kritiski, vai neesat no tiem, kas parasti “apmaldās trijās priedēs”. Arī uz GPS un citām mūsdienu navigācijas tehnoloģijām nevajadzētu paļauties pilnībā.

Vai esat labs plānotājs un organizators? Ceļojums vienatnē varētu būt īsts “kontrolfrīka” sapnis – visa plānošana, visi lēmumi – kad, ko, uz kurieni, kā – ir tikai un vienīgi jūsu pārziņā, neviens tur nejaucas, neviens netraucē. Un, ja kas noiet greizi, nav arī neviena, ko vainot .. Ceļojums vienatnē arī prasa rūpīgi izpildītu “mājasdarbu” – izpēti, informācijas ievākšanu, plānošanu. Haotiska tipa cilvēkiem, kam mūždien gadās kaut ko aizmirst un sajaukt, tas varētu būt pārāk liels izaicinājums.

Vai jums rūp apkārtējo viedoklis? Maltītes vienatnē, lūgumi svešiniekiem sevi nofotografēt .. Kur šeit problēma, jūs jautāsit? Daudziem cilvēkiem šādas situācijas nerada ne mazāko diskomfortu, bet ne visiem. Ir cilvēki, kas netiek vaļā no sajūtas, ka būt vienam ir kaut kādā veidā apkaunojoši, bēdīgi vai līdzjūtību izraisoši. Viņiem varbūt tomēr labāk ceļot savējo kompānijā.

Vai protat ar humoru uztvert sīkas nebūšanas? Nokavēts vilciens vai pazaudēta bagāža – draugu kompānijā, kur viens otru uzmundrina, iesaistās situācijas risinājumā un prot pajokot, tas var šķist tikai kā daļa no piedzīvojuma. Toties, ja esat viens, tas var kļūt par iemeslu miljoniem pazaudētu nervu šūnu. Vai spējat pieiet situācijām ar humoru, vienmēr saskatīt arī pozitīvo pusi? Galu galā, mēs, jo sevišķi ceļojumos, nekad nezinām, ar ko beigsies katrs atgadījums.

Vai varat to atļauties? Tā nu tas ir, ceļošana vienatnē saistās ar lielākām izmaksām. Ceļojot kompānijā, jūs varat dalīt izmaksas par auto nomu, īrēt kopīgu dzīvokli, kas būs lētāks par viesnīcu, saņemt izdevīgākus ekskursiju piedāvājumus. Ceļojot vienam, rēķināties varat tikai ar sevi, arī finansiālā ziņā.

Vai jūsu piedzīvojumu gars ir pietiekami spēcīgs? Doties uz attāliem reģioniem, kur visticamāk, neviens nerunā svešvalodās, vai sarežģītā kalnu pārgājienā, vai nolēkt ar izpletni – kompānijā vienmēr būs kāds, kas jūs uzmundrinās, pavilks līdzi .. Ja esat viens, jūsu piedzīvojumu garam jābūt gana spēcīgam, lai savas mazdūšības nepalaistu garām aizraujošas izdevības, ko ceļojums uz katra soļa piedāvā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Gaida Matisone 08/29/2017 10:50 Esmu pārliecināts "solo" ceļotājs, bet no 8 jautājumiem tikai 6 "jā"?!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3516829sec.