Kas ir ceļošanas biežākās kļūdas un kā no tām izvairīties?

Kļūdas ceļojot tiek pieļautas gan pirms ceļojuma, gan arī ceļojuma laikā. Mēs visi tās apzināmies, kad tās ir notikušas, tieši tāpēc ir labi kādreiz palasīt par citu kļūdām - un arī risinājumiem!

Valodas barjera

Viena no labākajām lietām ceļojot ir iepazīt citu valstu kultūru, līdz ar to nākas saskarties ar svešvalodām, kuras visnotaļ ir ļoti interesantas, taču bieži vien arī izaicinošas. Dodoties uz svešu zemi, ieteicams iemācīties vismaz pāris vārdus svešvalodā ("paldies", "lūdzu", "palīdziet man", "kur būtu vilciens/transports" utt). Kā palīglīdzeklis citu valstu valodas apguvē var palīdzēt aplikācija vai vārdnīca. Būsim godīgi - pat ja negrasies iemācīties svešvalodu jau tikai zinot pāris vārdus svešinieka valodā, dos tev daudz lielākas iespējas!

Sāpīgi saules apdegumi

Burvīga diena saulainā pludmalē var likt aizmirst visas savas problēmas, uztraukumu, kā rezultātā var aizmirst iesmērēties ar sauļošanās krēmu. Ja uz šo lietu nepievērš uzmanību, tad tā var iedzīvoties sāpīgos saules apdegumos, kas sabojā brīvdienu noskaņas, jo jācīnās ar sāpēm. Ceļojuma laikā, ja dodaties uz siltajām zemēm, tad ieteicams nežēlot saules aizsargkrēmu. Uzziediet to katru dienu pirms ejiet ārā, jo tas nav tā vērts, lai atlikušo ceļojuma laiku būtu jāsēž ēnā, jo saulē grūti uzturēties.

Robežu šķērsošanas apjukums

Vai ar ID karti pietiek? Vai vajadzīga pase? Vai ir vajadzīga vīza? Šos visus jautājumus jānoskaidro PIRMS ceļošanas. Jā, protams, robežu šķērsošana ir diezgan mulsinoša, sevišķi, ja nākas saskarties ar svešvalodu. Tādējādi ir viegli pieļaut dažādas kļūdas, piedzīvot pārpratumus. Tāpēc ieteicams iepriekš izlasīt visu par robežu šķērsošanu - vai zināji, ka šķērsojot Eiropas Savienības robežu, teju vienmēr automašīnai un arī tev pašam jābūt apdrošināšanai, kuras neesamība var būt iemesls neielaist tevi valstī? Atrodot informāciju par robežām, atvieglos jūs no dažādiem nepatīkamiem momentiem.

Nav vietas, kur palikt

Ceļošana bez noteikta plāna var būt jautra, taču tas nozīmē, ka transports un naktsvietas var tikt izpirktas pirms jūs esat nodrošinājis sev vietu, kur palikt. Pirms došanās ceļojumā rezervējiet vietu pāris dienas iepriekš, sevišķi, ja tā ir tūristu aktīvā sezona un pilsētā tajā laikā uzturas daudz cilvēku. Dažās vietas nebūs problēmu atrast naktsmītni pēdējā brīdī, taču jebkurā gadījumā jābūt dažiem rezerves variantiem un jāzina, kur tieši dodaties.

Pārkravāšanās

Var būt grūti izdomāt, ko ņemt līdzi dodoties uz jauku vietu, un ļoti viegli ir sakrāmēt mantas par daudz. Taču, kad kravājat somas, labāk to sakravāt un izkravāt, izvērtēt, kas tiešām noderētu un, kas ne tik ļoti. Noderīgi ir paņemt līdzi rokas somu ar vissvarīgākajām lietām.

Saslimšana

Nevajag aizrauties ar dzeršanu un palikšanu nomodā līdz vēlai naktij, jo rezultātā var nākties nožēlot, pamostoties no rīta ar paģirām. Tāpat vajag sevi sargāt no aukstuma un dažādām citām "ekstrām", kas var piemesties ceļojuma laikā. Jātaupa spēki, lai varētu normāli izbaudīt ceļojumu, jo tā ir iespējams piedzerties mājās jebkurā laikā.

Savainojumi

Savainoties ārzemēs ir liels murgs, tāpēc ir jābūt ļoti uzmanīgiem, kāpjot kalnos, staigājot pa ledu, skaties kur tu ej, nesteidzies!

Jāizvēlas pareizie apavi noteiktai situācijai, uzmanoties no slidenajām vietām. Noteikti iegādājies apdrošināšanu, ja plāno nodarboties ar ko ekstremālu!

Nokavēts lidojumu

Jāieplāno rūpīgi laiks, jānoskaidro cikos tieši izbrauksiet un cik ilgs laiks paies ceļā uz lidostu, iekļaujot laiku, kas varētu aiziet sastrēgumos, robežkontrolē vai citos negaidītos kavēkļos. Labā izbraukt daudz ātrāk un pēc tam lidostā uzgaidīt, lai nenokavētu reisu.

Pazaudēta pase

Ja pazaudējat pasi var nākties palikt valstī, kamēr tiks nokārtota ārkārtas gadījuma pase, kas izmaksā dārgi. Pase jācenšas turēt drošā vietā un nav ieteicams ņemt līdzi ejot uz kādu klubu. Jānoskaidro, kurā valstī pieņem kādus dokumentus, piemēram, ID karte, tiesības.

Tikt apzagtam

Jābūt uzmanīgam, jāpieskata savas mantas. Iepriekš jāuzzina, kuros rajonos labāk neatrastos, kur ir augsts zādzības līmenis. Apsver iespēju iegādāties maku ar ķēdi, kura piestiprināta pie somas. Nekad vērtīgas lietas neliec somas vai bikšu aizmugurējās kabatās!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.72609401sec.