7 ieteikumi, kā paaugstināt savu komfortu lidojot lidmašīnā

Ja lidojums ir īsāks par divām stundām, tad, protams, var pieciest jebko - ieliekam ausīs austiņas, aizveram acis un divas stundas jau pagājušas... Bet, ja jālido 4 stundas? Vai 12? Vai pat vairāk? Noteikti - vēlēsies taču pēc iespējas lielāku komfortu, pat ja lidojuma biļeti iegādājies ekonomiskajā klasē... Lūk padomi, kā varat sev uzlabot komforta līmeni!

Rūpīgi veiciet izpēti, kuru vietu izvēlēties lidmašīnā

Tiem, kas ceļo bieži, zināms, ka komforts lidojuma laikā lielā mērā atkarīgs arī no izvēlētās sēdvietas. Parasti lidmašīnas salona pēdējās rindās sēdošos bieži patraucē citi pasažieri, apmeklējot tualeti, kamēr centrālajās sēdvietās (pie spārniem), kur lielā daļā gadījumu atrodas dzinēji, lidojums var paiet ievērojami skaļāk. Tāpat sēdvietas avārijas izeju tuvumā iecienījuši tie pasažieri, kuri vēlas vairāk vietas kājām. Liela daļa lidsabiedrību sēdvietas izvēli ļauj veikt, samaksājot nelielu nodevu, tomēr tas ir vērtīgs ieguldījums, ja vēlaties mieru, klusumu vai papildus vietu kājām. Tāpat - ja vēlies, lai tevi traucē pēc iespējas mazāk (un arī pats negrasies iet uz tualeti ik pēc stundas) - izvēlies sēdvietu pie loga. Sēžot vidējā vai ailes pusē, rēķinies, ka nāksies celties un laist garām blakussēdētājus!

Tērpieties čībās vai vismaz novelc apavus

Ja gaidāms ilgstošs lidojums, neapgrūtiniet sevi ar neērtiem apaviem. Rokas bagāžā noteikti atradīsiet vietu pārim mājīgu zeķu vai čībiņu, kuras uzvilksiet tikko pēc pacelšanās. Lidmašīnām arī ir gana laba ventilācija un ja vien kājas nav patiešām sasmakušas, tad neviens īsti nepamanīs/neiebildīs pret to, ka apavi tikuši novilkti. Vislabāk apavus novelc jau gaidot lidmašīnu - un tikai iekāpjot velc atpakaļ. Kājas atpūtīsies!

Saglabājiet veselīgu pozu

Pēc vairākām cietā sēdeklī pavadītām stundām muguras un kakla sāpes ir teju neizbēgamas. Tā vietā, lai pārciestu šīs mokas, iegādājieties un ceļojumā līdzi ņemiet piepūšamu spilvenu – kakla balstu. Tas palīdzēs paaugstināt komfortu, mazinot spiedienu uz mugurkaulu.

Domājat ko ēdat pirms lidojuma un lidojuma laikā

Atturieties no sāļas pārtikas lietošanas uzturā pirms lidojuma un tā laikā. Pārāk daudz sāls izraisa šķidruma uzkrāšanos, kas savukārt var izsaukt vēdera uzpūšanos, izraisot nepatīkamas sajūtas – jo īpaši, ja jums vairākas stundas nākas pavadīt šaurā telpā. Tādēļ, piemēram, kartupeļu čipsu vietā apēdiet kādu ābolu, vīnogas vai citus produktus, kuru saturā ir daudz ūdens un maz sāls.

Lietojiet daudz šķidruma pirms lidojuma un regulāri dzerat pa mazam malciņam lidojuma laikā

Pastāvīgās sausā gaisa cirkulācijas dēļ dehidratācija jeb organisma atūdeņošanās, ceļojot lidmašīnā, norit ievērojami ātrāk. Tas gan nenozīmē, ka jums, gluži kā kamielim, lidojuma laikā jāuzņem ārkārtīgi daudz ūdens. Tā vietā sagatavojieties patīkamam lidojumam, jau dažas dienas pirms ceļojuma pacenšoties izdzert dažas glāzes šķidruma vairāk nekā parasti. Protams, arī lidojuma laikā noteikti padzerieties vismaz dažus malkus. Nereti ceļotāji lieto arī izsmidzināmu minerālūdeni, lai gūtu atspirdzinājumu ilgstoša lidojuma laikā. Turklāt, piemēram, ar aloju bagātināts deguna aerosols lieliski palīdzēs atjaunot mitruma līmeni sausajā deguna gļotādā.

Pieklusiniet apkārtējo troksni

Ja dosieties nakts reisā uz kādu tālāku galamērķi, iemigšana lidojuma laikā ir gandrīz garantēta. Kā zināms, viens no būtiskākajiem nosacījumiem labam miegam ir klusums, tādēļ lietojiet troksni slāpējošas austiņas. Lai gan atsevišķi modeļi mēdz būt padārgi, klusums un miers, ko tās nodrošina, ļaus jums izvairīties no sliktas pašsajūtas, ierodoties galamērķī. Kā alternatīvu var izmantot vienreizlietojamus ausu aizbāžņus, kas nepavisam nemaksā daudz.

Nepieļaujiet ausu aizkrišanu

"Aizkritušas ausis" ir viens no sastopamākajiem un kaitinošākajiem blakusefektiem, ceļojot lidmašīnā. Par spīti lidmašīnas hermetizētajam salonam, augstuma maiņas dēļ notiek nelielas izmaiņas spiedienā uz vidusausi, konkrētāk, dzirdes kanālu. Daļa aviopasažieru pret šo traucējošo sajūtu ir imūnāki nekā citi, taču, ja cīnieties ar iekaisumu deguna dobumos, rīklē vai vidusausī, lidojums var izrādīties pat ļoti nepatīkams. Eksperti ausu aizkrišanu iesaka novērst, lietojot košļājamās gumijas vai ledenes, tomēr vēl efektīvāki ir tādi paņēmieni kā kāda pseidoefedrīnu saturošas tabletes ieņemšana un pat deguna pilienu lietošana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.42496705sec.