Pieci veidi, kā atraktīvi apceļot Krētu

Sezonas sākums – no maija līdz jūnija vidum - ir laiks, kad salā nav pārāk daudz ceļotāji un var notvert sajūtu, ka sala ir īpaši šarmanta tieši Jums. Krētā, kas starp citu ir arī visas Eiropas civilizācijas šūpulis, ir tik daudz interesanta ko redzēt un piedzīvot, tādēļ ir vērts šo zemi apskatīt savām acīm.  Piedavājam apskatīt piecus veidus, kā apceļot Krētu citādāk.

Visērtākais veids -nomāta automašīna

Automašīnas noma ir un paliek ērtākais veids, ja vēlaties apskatīt daudz un pārvietoties ar komfortu. Lai apskatītu salas ievērības cienīgās vietas nedēļas laikā, būtu jāplāno diezgan stingrs grafiks, bet tas ir iespējams. Ja jūsu rīcībā ir divas nedēļas, visu pagūsit ar baudu un nesteidzoties. Vai arī izvēlieties dažas vietas, kas saista visvairāk. Var rezervēt automašīnu jau iepriekš kādā no starptautiskajiem tīkliem, taču Grieķijā vispār un Krētā jo sevišķi ir ļoti daudz vietējo auto nomas uzņēmumu, tādus atradīsit praktiski visur kur jebkad iegriežas tūristi, un bet populārākajās vietās šie pakalpojumi pieejami plašā izvēlē. Iznomājot auto vietējā uzņēmumā jūs ne tikai iegūsit labākus cenas piedāvājumus, bet arī salu labi pārzinoši vietējie dos ieteikumus, kur labāk doties, kas būtu jāzina un vispār – labprāt ar jums sirsnīgi aprunāsies. Vēl kas – tiem, kas sen jau gribējuši izbaudīt saldās dzīves sajūtas braucot kabrioletā – Krēta būs īstā vieta, kur to darīt, jo gan nomas cenas, gan klimatiskie apstākļi to pieļauj. 

Sportiski apņēmīgajiem – velo tūres

Salas apceļošana velosipēda mugurā arī kļūst arvien populārāka, jo īpaši to braucēju vidū, kas ir uz "Tu" ar dažādām sportiskām aktivitātēm. Lai arī jārēķinās ar zināmu piepūli, minot pedāļus karstā saulē, šis ceļošanas veids sagādā arī daudz prieka un no citiem veidiem atšķirīgas emocijas. Tā kā praktiski visa sala ir kalnaina, tad vidēji aktīviem cilvēkiem ieteicamāki būtu velo braucieni gar jūras piekrasti , kur ir samērā līdzens, bet augšā kalnos labāk doties fiziski izturīgiem un sagatavotiem sportistiem. Viesnīcās un tūrisma birojos var pasūtīt dažādu maršrutu,  garumu un grūtības pakāpju vienas dienas tūres. Ja ar velosipēdu  draudzējaties nopietnāk, var apsvērt variantu to izmantot kā galveno pārvietošanās līdzekli, pieveicot lielākus attālumus. Uz vietas iespējams noīrēt dažādu modeļu velosipēdus; labs piedāvājums ir kompānijai Hellas bikes  - gan riteņu noma, gan organizētās tūres un ar tām saistītie pakalpojumi.  

Ātruma cienītajiem – ceļojums ar motociklu

Šis ir vēl viens populārs veids salas apceļošanai. Interesantie, līkumotie kalnu ceļi, elpu aizraujošie dabas skati, off-road iespējas, patīkamais klimats dzirdi zilie jūras līcīši ar nomaļām pludmalēm kā magnēti pievelk moto tūristus, viņi šeit sastopami bieži (bet tai pat laikā salu vēl nav pārņēmusi pārmērīga civilizācijas, neskartu dabas nostūru pietiek visiem). Motobraucēju priekšrocība ir arī tā, ka viņi bieži var sasniegt attālas vietas, ko citādi izdarīt nebūtu iespējams. Ja nav vai negribas tik tālu vest savu braucamo, arī motociklu nomā Krētā ir plašs piedāvājums un dažādi veidi – sākot no mazlitrāžas rolleriem līdz pat nopietniem enduro aparātiem un čoperiem. Tiek organizētas arī vairāku dienu tūres. Interesentiem var ieteikt Greenway Motor Tours, bet arī motociklu nomas viegli atrast visos tūrisma centros. 

Piedzīvojums ar adrenalīna dzirksti – džipu safari

Vismaz vienu ceļojuma dienu noteikti ir vērts veltīt šādam pasākumam. Uzticama un profesionāla šofera vadībā jūs dosieties ekspedīcijā  pa maziem, nomaļiem celiņiem (vai reizēm pakutināsit nervus vispār bez tiem) un piedzīvosiet pavisam īstu, nesamākslotu Krētu ar visu, ko tā var sniegt – kalnus, aizas, alas, tradicionālos kalnu ciematus, lauku saimniecības un vīna darītavas, un pat tropiskas palmu pludmales. Baudīsit pikniku kādā izcili ainaviskā vietā. Lai arī šāds piedzīvojums pamatā radīts tūristiem, sajūtas, ko tas sniegs, būs pavisam īstas. 

Interesanti un relaksējoši – braucieni ar "vilcieniņu"

Dzelzceļa satiksmes kā tādas Krētā nav, toties katrā kaut cik lielākā pilsētiņā sastopami viņi – amizanti jaukie, it kā no rotaļu laukuma paņemtie tūristu vilcieniņi. Parasti tiek piedāvāti vairāki braucienu maršruti dažādām gaumēm, no aptuveni pusotras līdz četru stundu gari. Lai arī no pirmā skata naivi un bērnišķīgi, šādi braucieni spēj sajūsmināt arī pieaugušos. Parasti visos braucienos ir iespēja pavērot pilsētu un jūru no augšas, pārējais atkarīgs no konkrētās vietas un maršruta – tie var būt mazi kalnu ciematiņi, kultūras objekti, nomaļas baznīciņas, parki un dārzi. Ir maršruti, kur ietilpst zemnieku saimniecību apmeklējumi (un tās nav mākslīgi "uzpucētas" tūristiem par godu!). Gadās, ka ārpus maršrutā paredzētajām pieturām vilcieniņš piestāj, piemēram, pie apelsīnu birzs, kur zemnieks par lētu naudu tirgo šos nupat plūktos augļus – tik gardus jūs vēl nebūsiet ēduši!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.03.2024 - 27.02.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.03.2024 - 20.03.2024 Neaizmirstama atpūta TUNISIJĀ! Latvia Tours
Dzidrais un tīrais ūdens pludmalēs, vēsturiskās, iespaidīgās ēkas, kā arī daudzveidīgās atpūtas iespējas piesaista tūristus katru gadu. | Skatīt vairāk
no 525 EUR
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.140625sec.