6 lietas, kuras būtu ieteicams ielikt ceļojumu rokas bagāžā

Ikviens no mums bieži vien pirms ilgi gaidītā ceļojuma nonāk dilemmas priekšā, ko ņemt līdzi un kārtot čemodānā, un ko labāk atstāt mājās? Vēl jo sarežģītāks šis uzdevums kļūst brīžos, kad līdzi plānots ņemt tikai rokas bagāžu – ko tajā atļauts pārvadāt un cik daudz? Ko neaizmirst paņemt līdzi, lai lidojumu padarītu patīkamāku? Ar praktiskiem padomiem rokas bagāžas kārtošanā dalās ceļojumu organizatora "Kidy Tour" produkta menedžere  Elīna Aņiļonīte.

Mīti par lietām, ko aizliegts ņemt rokas bagāžā

Daudziem ceļotājiem bieži vien ir šaubas par to, ko atļauts pārvadāt rokas bagāžā. To vidū ir skūšanās piederumi, pārtika, e-cigaretes un matu fēni. Parasti visas šīs lietas lidmašīnas salonā ienest atļauts, taču ir zināmi ierobežojumi. Piemēram, rokas bagāžā aizliegts pārvadāt asus priekšmetus un asmeņus, taču atļauts pārvadāt vienreizlietojamos un elektriskos skuvekļus. Pārtikas produktus un augļus var ņemt līdzi, taču svarīgi, lai tie atbilstu šķidruma ierobežojumu prasībām. Piemēram, rokas bagāžā līdzi var ņemt ābolus vai cepumus, taču tādas lietas, kā zemesriekstu sviests var tikt uzskatīts par šķidrumu, tāpēc iepakojums nedrīkst pārsniegt 100ml ierobežojumu. Lidmašīnā parasti ļauts ienest vienu šķiltavu un e-cigaretes ierīces. Tāpat koferī droši var likt arī matu fēnu vai taisnotāju.

Ko noteikti neaizmirst iepakot rokas bagāžā?

Identifikācijas dokumenti un nauda.

Lai gan tas var šķist pašsaprotami, rokas bagāžā ieteicams iepakot visus identifikācijas dokumentus, naudu, kredītkartes un vērtslietas. Reģistrētā bagāža dažkārt mēdz noklīst vai aizkavēties, tāpēc svarīgi šīs lietas glabāt pie sevis - rokas bagāžā.

Tualetes piederumi un viena drēbju kārta.

Pat ja lielajā koferī jau iepakotas lielās šampūna pudeles un zobupasta, rokas bagāžā ieteicams ņemt līdzi produktu miniatūras, kuras nepārsniedz 100ml tilpumu, kā arī zobubirsti. Gadījumā, ja lidmašīna vai reģistrētā bagāža aizkavējas, jums būs iespēja atsvaidzināties – iztīrīt zobus un ieiet dušā. Šim pat gadījumam noderēs lieka tīru drēbju kārta.

Medikamenti.

Ja ikdienā lietojat kādus medikamentus, tos svarīgi ņemt līdzi rokas bagāžā, lai reģistrētās bagāžas nozušanas vai aizkavēšanās gadījumā pa rokai būtu viss nepieciešamais. Tāpat koferī vērts iemest pretsāpju tabletes un plāksterus. Ja ikdienā lietojat stiprus medikamentus un veicat injekcijas, iespējams, vērts painteresēties par iespēju no ārsta saņemt izziņu par to, ka jums tas nepieciešams, šādi izvairoties no problēmām un jautājumiem lidostas drošības kontroles zonā.

Elektroniskas ierīces un trausli priekšmeti.

Planšetes, datorus un citas elektroniskās ierīces, kā arī trauslus priekšmetus vienmēr ieteicams iepakot rokas bagāžā. Nav noslēpums, ka reģistrētā bagāža pārvadāšanas laikā reti tiek saudzēta – koferi var krist, gāzties vai tikt bojāti pārkraušanas laikā, tāpēc šādi sevi pasargāsiet no nepatīkamiem pārsteigumiem.

Sentimentāli nieciņi.

Ceļojuma apdrošināšana ļauj nodrošināties, ka reģistrētās bagāžas nozaudēšanas gadījumā jūs saņemsiet kompensāciju. Taču nekāda naudas kompensācija nebūs gana liela, ja nozaudēta lieta, kurai ir sentimentāla vērtība, tāpēc, ja vien svara un citi lidostu noteikti ierobežojumi to ļauj, ņemiet tās līdzi rokas bagāžā.

Komforta priekšmeti.

Lidojumi mēdz būt gari un garlaicīgi, tāpēc rokas bagāžā vienmēr prātīgi līdzi paņemt grāmatu, planšeti vai kādu žurnālu. Tāpat noderēs lietas, ka palīdz atsvaidzināties pārbrauciena laikā, piemēram, mitrās salvetes. Ja pirms lidojuma nācies agri celties, vērts līdzi paņemt ceļojuma spilvenu, lai lidojuma laikā ērti nosnaustos. Noderīga lieta ir arī šalle, lai apsegtos, ja lidmašīnā ir vēsi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30024695sec.