Izvairies ceļojumā pieļaut kļūdas, kas var izmaksāt lielas summas

Cilvēki ir dažādi - vieni izvēlas dārgus un ekskluzīvus atvaļinājums, kamēr citi - ceļot pēc iespējas lētāk un ātrāk. Taču viens gan ir skaidrs - neviens nevēlas tikt apkrāpts vai pārmaksāt par pakalpojumu, kas patiesībā nemaksā tik daudz.

Lūk pāris padomi, kā "nepalikt muļķa lomā" un nezaudēt naudu ceļojot.

Laicīga ceļojuma plānošana

Ja zini konkrētu atvaļinājuma (vai brīvdienu) laiku, tad rezervē savu ceļojumu - aviobiļetes, naktsmājas, apskates objektus) jau laicīgi. Vispiemērotākais laiks ir "agrās rezervācijas", kas parasti ir aptuveni pusgadu pirms sezonas (vasaras sezonai - janvāris, februāris). Protams, pastāv arī "pēdējā brīža atlaides", taču parasti agro rezervāciju cenas tāpat būs zemākas - turklāt sirds būs mierīga! Un pašā pēdējā brīdī cenas var kļūt pārlieku augstas!

Apdrošināšanas iegāde

"Skopais maksā divas reizes" - ne šads teiciens radies. Vienmēr pastāv risks, ka var notikt kāds negadījums, bet ārstēšanās izdevumu segšana var būt mērojama lielos ciparos. Papildus apdrošināšanai, noteikti ņem līdzi arī EVAK karti (kas pieejama par brīvu).

Naudas maiņa

Pirms maini naudu, pārliecinies par kursu - ne tikai ārzemēs, bet arī Latvijā tas var nebūt īpaši draudzīgs. Vislabāk Latvijā samainīt nelielu naudas summu (pirmajai dienai vai divām), savukārt ceļojumā - kur vien iespējams - maksā ar bankas karti! Īpaši uzmanieties no naudas maiņas lidostās un populāros tūristu objektos, jo šādās vietās maiņas kursi ir visneizdevīgākie. 

Apsver iespēju paņemt karti ar kuru naudas izņemšana ārzemēs ir par brīvu

Šādas kartes kļūst arvien vairāk - piemēram, N26, Revolut.

Maltītie pie tūristu objektiem

Neatņemama ceļojumu sastāvdaļa ir arī vietējās virtuves izbaudīšana, taču ir vairāk kā iespējams, ka, piemēram, kruasāns Eifeļa torņa pakājē var būt 10 reizes dārgāks nekā citur, pārējā pilsētas daļā. Un Eifeļa torni tāpat var redzēt teju no jebkuras vietas Parīzē! 

Dažādu lieku ekstru izmantošana

Ekstras maksā. Jā, - ja kāpsi iekšā "tuk-tukā" un neprasīsi cik tas maksā, brauciena beigās par šo pakalpojumu var paprasīt, piemēram, 300 eiro. Šī krāpšanas metode ir ļoti izplatīta un balstās uz tūristu nezināšanu, uzticēšanos un nevēlēšanos radīt konflikta situācijas. Vienmēr, pirms izmanto pakalpojumu, pajautā, cik tas maksās! Un atceries - ekstras maksā!

Mobilo datu neizslēgšana

Ja esi aizceļojis tik tālu, ka mobilais operators vairs nepiedāvā izdevīgus nosacījumus, pārbaudi, vai mobilie dati ir izslēgti. Pretējā gadījumā nakamā mēneša rēķins būs nesamērīgi liels. Tā vietā izmanto WiFi, kā arī sazinies ar saviem tuvajiem ar dažādu aplikāciju palīdzību, kas piedāvā bezmaksas saziņu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.18844914sec.