Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētkos dosies ceļojumā

"Ferratum Grupas" veiktajā starptautiskajā pētījumā par Ziemassvētku tēriņiem secināts, ka šajos svētkos 42% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju ir plānojuši doties ceļojumā, turklāt 35% tam plāno veltīt līdz pat pusei, bet 7% aptaujāto – vairāk nekā pusi no kopējā svētku budžeta.

"Cilvēki vēlas pavadīt svētkus kopā ar ģimeni, to kā svarīgāko svētku laikā ir norādījuši 74% aptaujāto, tāpēc šķiet likumsakarīgi, ka cilvēki dosies pie savējiem tepat Latvijas teritorijā vai uz ārzemēm," norāda "Ferratum Bank" izpilddirektora vietnieks Anti Kumpulainens (Antti Kumpulainen).

Ceļojumu laikā 55% plāno maksāt ar karti, kas ir būtisks kāpums attiecībā pret pagājušo gadu, kad priekšroku maksājumiem ar karti deva tikai 34% Latvijas iedzīvotāju. "68% aptaujāto, kas ir vairāk nekā pagājušajā gadā, ceļojuma laikā plāno izmantot mobilās bankas pakalpojumus, tātad redzam, ka skaidras nauda norēķini zaudē savu popularitāti, turklāt maksājumi ar karti ir arī ātrāki, ērtāki un drošāki," uzsver A.Kumpulainens.

35% aptaujāto Ziemassvētku brīvdienu izdevumu segšanai plāno izmantot aizdevumu. Izvēloties aizdevēju, 40% aptaujāto vislielāko uzmanību pievērš aizdevuma procentu likmei, bet 32% novērtē ātru un ērtu aizņēmuma noformēšanas procesu. "Vairāk nekā puse aptaujāto (56%) šo aizņēmumu segs mazāk nekā pus gada laikā, kas ir salīdzinoši īss termiņš," skaidro A.Kumpulainens.

Sīkāk ar "Ferratum Grupas" Ziemassvētku Barometra aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties www.ferratumbarometer.com/lv/

Aptauju veica "Ferratum Grupa", aptaujājot savus aktīvos klientus 14 valstīs, izmantojot interneta aptaujas metodi. Aptaujā piedalījās vairāk nekā 31 000 respondentu vecumā no 18 līdz 61 gadam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
Latvija 7 EUR
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61051893sec.