5 iemesli, kāpēc doties ceļojumā uz Īriju 2020. gadā

Līdz ar jauna "Air Baltic" galamērķa, tiešā reisa uz Dublinu atklāšanu 2019. gada 31. martā, deviņu mēnešu laikā par aptuveni 35 % iepretim pagājušajam gadam, palielinājies tūristu skaits uz Īrijas galvaspilsētu Dublinu. Lai gan sākotnēji aviokompānijas plānos bija šo reisu izmēģināt vasaras sezonā, tas dēļ ievērojamā pieprasījuma, tiek piedāvāts visa gada garumā.

Ziemassvētku un Jaunā gada svinību laikā no Rīgas lidostas starp pieprasītākajiem galamērķiem, līdz ar Londonu, Parīzi, Ženēvu, Maskavu un Abū Dabī, bija arī Dublina. Lai gan arī iepriekš tiešo lidojumu piedāvāja arī zemo cenu aviokompānija "Rynair", 2019. gadā atklātais lidojums, kas nodrošina nokļūšanu Dublinā jau plkst. 9.00 rītā atvieglo cilvēku nokļūšanu citās Īrijas pilsētās, izmantojot galvaspilsētu kā pārsēšanās punktu.

Paredzams, ka 2020. gadā tūristu skaits no Latvijas, Īrijā ievērojami palielināsies. Iepazīsties ar pieciem iemesliem, kāpēc apsvērt Īriju kā vienu no saviem šī gada galamērķiem:

Dublina un tās dzīvīgā atmosfēra

Ikviens, kas pabijis Īrijas galvaspilsētā, var apgalvot, ka pilsētā nemitīgi kūsā dzīvība. Mazliet vairāk kā trīs stundu lidojumā no Rīgas varēsiet izbaudīt bagātīgu izklaides iespēju klāstu – iespaidīgu pilsētas arhitektūru, muzejus, kultūras pasākumus, kā arī iepazīties ar īriem raksturīgo bāru kultūru. Apmeklējot pilsētu, ieteicams iegādāties "Dublin Pass" jeb pilsētas karti, kas ļaus tās īpašniekiem bez maksas iekļūt vairāk nekā 30 apskates vietās, kā arī sniegs atlaides sabiedriskajam transportam, vairākos restorānos, veikalos, un pat teātrī. Pēc kārtīgas pilsētas iepazīšanas, ar īriem raksturīgo viesmīlību var iepazīties kādā no Dublinas krodziņiem, dzīvās mūzikas pavadījumā, nobaudot "Guinness" alus glāzi. Leģendārais Tempļa bārs Dublinas vecpilsētas kultūras kvartālā neatstās jūs vienaldzīgu.

Vēsture – ik uz stūra

Trešajai lielākai Eiropas salai – Īrijai ir sena un iespaidīga vēsture. Par vienu no mītiem apvītākajām vietām tiek uzskatīta Brú na Bóinne jeb Boina ieleja valsts austrumos. Pierādīts, ka šīs antīkās apbedījumu vietas (aptuveni 3200 pirms mūsu ēras) ir senākas par Stounhedžu un Gīzas piramīdām. Šie senie veidojumi īpašu popularitāti no tūristiem ieguvuši ziemas saulgriežu laikā. Ik decembri saules stari "ielaužas" noslēpumainajā Ņūgreindžas pilskalnā, un uz dažām minūtēm apgaismo apbedījumu vietas. Visā valsts teritorijā sajust vēstures elpu palīdzēs noslēpumiem apvītās pilis. Kā populārākās no tām ir Dublinas, Trimas, Enniskillenas, Blarney, Poverskortas muiža ar tai piederošo dārzu kompleksu, Karaļa Džordža pils Limerikā, Korkas pils un Malahaidas pils un citas. Vēstures elpu sajust ļaus Kailmoras abatijas apmeklējums, tāpat arī Donegālas tuvumā atrodošais, ar īru folkloru apvītais Glencolumbkilles ciematiņš.

Tradīcijām pilna ir arī Īrijas viskija vēsture – tūristu vienas no iemīļotākajām ir Kilbeggan viskija darītava, kas dibināta 1757. gadā, kā arī „Old Bushmills" viskija darītava.

Izdzīvo festivālus

Īstu festivālu noskaņu piedzīvosiet, viesojoties Īrijā marta vidū, līdz ar Svētā Patrika dienas svinībām. 2020. gadā Dublinā slavenā Sv. Patrika dienas parāde, kā arī virkne citu aktivitāšu pilsētas ielās un lielākajās pasākumu norises vietās, pilsētā norisināsies no 13. līdz 17. martam. Ar detalizētāku pasākumu programmu var iepazīties šeit.

Elektroniskās mūzikas mīļotājiem der zināt, ka lielākais šī mūzikas žanra pasākums "Electric Picnic" šogad norisināsies no 4. līdz 6. septembrim. Savukārt, desmitgadi šogad Dublinā 30.-31. maijā atzīmēs pilsētas festivāls "Forbidden Fruit". Pašā vasaras vidū no 13. līdz 26. jūlijam norisināsies Galvejas mūzikas festivāls. Gardēžiem varētu šķist interesants Galvejas Austeru festivāls, kas norisinās no 25. līdz 27. septembrim. Savukārt, lauksaimniekus ik gadus kopā saved Nacionālais Aršanas festivāls, kas ik gadu maina lokācijas vietu.

Dabas mīļotāju galamērķis – labiekārtoti pārgājienu maršruti

Īrija pavisam noteikti ir galamērķis tiem, kas vēlas doties pārgājienos un meklēt piedzīvojumus. Neskartā daba liks aizrauties elpai – mūžzaļos Īrijas kalnus un vējaino klinšu virsotnes "National Geographic" atzinis par vienu no skaistākajām pārgājienu vietām pasaulē. Labiekārtotā infrastruktūra ļauj daudzos maršrutos doties arī ar velosipēdu, kā arī, iepazīstot dabu, pārbaudīt spēkus klinšu kāpšanā, sērfošanā, vai pat izmēģināt jūras kajaku un paraplānu. Populārākie dabas objekti, kas nereti kļūst par ceļotāju galamērķiem: Mohēras klintis, UNESCO pasaules mantojumā iekļautais "Milža dambis", Konemāra Nacionālais parks, kā arī Slieve League klintis. Papildus iedvesmu saviem pārgājienu maršrutiem var smelties - https://www.ireland.com/what-is-available/walking-and-hiking/articles/six-walks/  

Mežonīgais Atlantijas ceļš

2600 kilometrus garā piekraste gar Atlantijas okeānu tiek uzskatīta par vienu no gleznainākajām vietām Eiropā. Maršruts "The Wild Atlantic Way" ir iecienīts un tūristiem pielāgots galamērķis: ar virkni daudz un dažādu pārgājienu maršrutu, naktsmītņu, kempingu un piknika vietu. Atkarībā no plānotā brīvdienu garuma, iespējams mērot 1000, 100 vai mazāk kilometru garu maršruta posmu, jebkurā brīdī apstājoties un izbaudot skaistās ainavas, ko sniedz pludmale un stāvkrasts. Labā ziņa - pārgājienu maršrutus iespējams izmēģināt jebkurā gadalaikā. Papildus iedvesma un idejas atrodamas maršruta oficiālajā mājaslapā šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 23.03.2024 Alīsijas Edelvaisas (Austrija) koncerts Valmieras TIC
22.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā koncertēs austriešu dziesminiece, multiinstrumentāliste, cirka māksliniece un aktrise Alīsija Edelvaisa. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.02.2024 - 23.03.2024 KRAUZE pret KRAUZI - Sarunu vakars Jaunmoku pils
23. martā pl. 19.00 Jaunmoku pilī iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru “Krauze pret Krauzi". | Skatīt vairāk
no 15.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88184285sec.